Creative Writing

Toelating

Toelating

ArtEZ zoekt voor de studie Creative Writing aan de kunstacademie in arnhem ondernemende schrijftalenten met een grote verbeeldingskracht, belangstelling voor literatuur en nieuwsgierigheid. Daarnaast moet je aan enkele diploma- en taaleisen voldoen.

Toelatingseisen Creative Writing

  • Vwo, havo, mbo (niveau 4) of een gelijkwaardig diploma.
  • Voor deze opleiding gelden taaleisen: B2 of vergelijkbaar.
  • Positieve uitslag van het toelatingsexamen. Hierin onderzoeken we wat je kansen zijn om in de studie te slagen.

Tijdens de toelatingsdagen word je getoetst op:

  • verbeeldingskracht
  • stijl en zinsbouw
  • vermogen tot reflectie
  • attitude
  • leergierigheid en participatie

Thuisopdracht

Je meldt je eerst via Studielink aan voor de bachelor Vormgeving-Creative Writing. Daarna ontvang je inloggegevens voor de aanmeldwebsite waar je een vragenlijst invult en een pasfoto toevoegt. Als je dit hebt gedaan, worden de schrijfopdrachten automatisch gemaild. De opdrachten dien je uiterlijk 1 april weer te uploaden via de aanmeldwebsite.

Na het tijdig insturen van de schrijfopdrachten, kun je worden uitgenodigd voor de selectiedagen.

Data selectierondes

Je kunt je voor het studiejaar 2020/2021 niet meer aanmelden. Aanmelddata voor studiejaar 2021/2022 worden in oktober gepubliceerd.

Toelatingsdagen

Tijdens de eerste dag volg je twee workshops online. Op basis van de scores en waarnemingen van de docenten word je wel of niet uitgenodigd voor de tweede selectieronde.

De 2e ronde bestaat uit een schrijfworkshopdag en een persoonlijk gesprek op de andere dag. Bij het gesprek van ongeveer 20 minuten zijn 2 docenten en een student aanwezig. Basis voor dit gesprek zijn de vragenlijst, schrijfopdrachten en je motivatie om deze studie te volgen.

Als je bent ingedeeld voor de workshops op donderdag, wordt je gesprek op vrijdag ingepland. En als de workshopdag op vrijdag is, wordt je gesprek op donderdag ingepland.

Om toegelaten te kunnen worden moet je alle dagen beschikbaar zijn.

Uitslag en geldigheid

Binnen twee weken na de tweede toelatingsdag delen we je schriftelijk mee of je bent toegelaten of afgewezen. Een positieve toelating is alleen geldig voor de studie en het studiejaar waarvoor je je hebt aangemeld.