Creative Writing

Toelating

Toelating

ArtEZ zoekt voor de studie Creative Writing aan de kunstacademie in arnhem ondernemende schrijftalenten met een grote verbeeldingskracht, belangstelling voor literatuur en nieuwsgierigheid. Daarnaast moet je aan enkele diploma- en taaleisen voldoen.

Toelatingseisen Creative Writing

  • Vwo, havo, mbo (niveau 4) of een gelijkwaardig diploma.
  • Voor buitenlandse studenten gelden taaleisen.
  • Positieve uitslag van het toelatingsexamen. Hierin onderzoeken we wat je kansen zijn om in de studie te slagen.

Tijdens de toelatingsdagen word je getoetst op:

  • verbeeldingskracht
  • stijl en zinsbouw
  • vermogen tot reflectie
  • attitude
  • leergierigheid en participatie

Thuisopdracht

Je meldt je aan voor de bachelor Vormgeving - daar valt Creative Writing onder - via Studielink. Daarna kun je inloggen op http://toelating.artez.nl en vul je de vragenlijst in. Vervolgens krijg je de schrijfopdrachten gemaild, die je uiterlijk twee weken voorafgaand aan de toelatingsdag via mail moet aanleveren. Alleen als je tijdig je opdrachten instuurt, word je ingedeeld voor de toelatingsdag.

Data selectierondes: Je kunt je niet meer aanmelden voor de selectie.

Toelatingsdagen

De selectie bestaat in principe uit twee dagen. Je wordt tijdens beide dagen beoordeeld op je artistieke capaciteit om de studie te kunnen volgen.
Tijdens de eerste dag volg je drie workshops. Op basis van de scores en waarnemingen van de docenten wordt je wel of niet uitgenodigd voor de tweede toelatingsdag.

Tijdens de tweede dag volg je weer twee workshops. Op vrijdag of zaterdag vindt ook een persoonlijk gesprek plaats van ongeveer 20 minuten tussen twee docenten, een student Creative Writing en jijzelf. Basis voor dit gesprek zijn de vragenlijst, schrijfopdrachten en je motivatie om deze studie te volgen.

Uitslag en geldigheid

Binnen twee weken na de tweede toelatingsdag delen we je schriftelijk mee of je bent toegelaten of afgewezen. Een positieve toelating is alleen geldig voor de studie en het studiejaar waarvoor je je hebt aangemeld.