Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Virtual tour ArtEZ Academie voor Art & Design Arnhem

Benieuwd hoe ArtEZ Academie voor Art & Design Arnhem er van binnen uitziet? Wil je de sfeer proeven in de werkplaatsen, ateliers, leslokalen, kantine of mediatheek? Bezoek de academie online! Een tour in je eigen tempo.

Virtual tour ArtEZ Academie voor Art & Design Arnhem

Zo werkt het

Je krijgt een goed beeld van de faciliteiten bij Art & Design en een gedetailleerd inkijkje in de lokalen. Door de hoge opnamekwaliteit van de beelden zie je veel detail: in de winkel van locatie OK26 kun je bijvoorbeeld precies zien welke stiften en kleuren ecoline er in het assortiment zijn. Klik jezelf op weg door de gebouwen, of gebruik de pijltjes voor een soepele wandeling. Klik op de bolletjes voor meer info én gefilmde rondleidingen door studenten.

Bezoek Onderlangs 9 (Rietveldgebouw & Middengebouw)

In het Rietveldgebouw kun je kijken in de diverse werkplaatsen, zoals de zeefdruk-, grafiek- en keramiekwerkplaats, waar je studenten aan projecten ziet werken. Of tijdens een les modetekenen van Fashion Design in een leslokaal. Creative Writing afstudeerders hebben in het Rietveld hun thuishonk. Bij de computerwerkplaats wordt een VR-bril gedemonstreerd en zijn 3D-printers bezig. In de modewerkplaats worden kledingontwerpen klaargemaakt en bij de fotografiewerkplaats zijn fotoshoots van Graphic Design. Ook zie je wat je in het soft- en hardwarelab van Design Art Technology kunt doen en wat er in de Papierwinkel te koop is.

In het Middengebouw kom je langs het Servicepoint, waar je terecht kunt voor technische en praktische vragen, evenals de uitgebreide Mediatheek met rijen boeken en magazines, een loungeruimte en werkplekken.

 

Bezoek Oude Kraan 26 (OK26)

In OK26 zie je studenten aan het werk op een gewone schooldag. Kijk rond in dit gebouw, waar de ateliers van BEAR Fine Art vol liggen met schetsen, of kom langs bij een workshop schoenontwerp van Product Design in de leerwerkplaats. In de houtwerkplaats ligt veel studentenwerk. Ook in de metaalwerkplaats en digitale werkplaats krijg je een beeld van de rijkheid aan apparatuur die je kunt gebruiken. In de AV-studio zie je studenten aan het werk met de green screen en een opnameset voor stopmotion-animatie.

 

Bezoek Oude Kraan 74 (OK74)

In OK74 zie je het schilderlokaal en ook hoeveel ruimte hier is voor exposities en experimenteren met werk door o.a. studenten BEAR Fine Art. Ook is dit gebouw het terrein van Docent Beeldende Kunst en Vormgeving.

 

Rondleidingen werkplaatsen

In iedere werkplaats kun je korte video’s bekijken. Studenten geven je een korte rondleiding en vertellen over wat je kunt doen in de werkplaats. Alsof je in real life de deur binnenloopt en studenten je begroeten en aan de hand nemen.

Ontdek de opleidingen