Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Creative Writing
Menu Creative Writing

Na de studie

Na de studie

Alumni van Creative Writing zijn (zelfstandig) schrijver, geven les, werken binnen de culturele sector, als programmamaker voor podia, festival en evenementen, of combineren meerdere functies binnen hun beroepspraktijk. Als afgestudeerde voer je de titel Bachelor of Arts.

Dynamische beroepspraktijk

Je bent uiteraard opgeleid tot schrijver. Meerdere alumni van de opleiding hebben een succesvol boek uitgegeven bij een uitgeverij. Lisa Weeda en Simone Atangana Bekono prijkten bijvoorbeeld beiden op de shortlist van de Libris met hun boeken Aleksandra en Confrontaties.

Naast het uitgeven van een boek, kun je literaire schrijfcursussen en workshops geven. Ook zijn podcasts en schrijven voor games een populair onderdeel van de beroepspraktijk geworden. Editing en redactie voor uitgeverijen en literaire agentschappen behoren ook tot je mogelijkheden. Evenals het maken van teksten en programma’s voor literaire organisaties, theaters, kunstinstellingen, literaire productiehuizen en organisaties binnen de nieuwe media. Daarnaast kun je aan de slag bij een uitgeverij als programmamaker.

Titel en diploma

Na succesvolle afronding van de studie Creative Writing mag je de titel Bachelor of Arts (BA) voeren.

Deze studie is in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO) te vinden onder code 39111. De formele opleidingsnaam, waaronder deze studie bekend is bij het CROHO, is Bachelor Vormgeving. Deze CROHO-naam komt op je diploma te staan.

Direct aanmelden

Weet je genoeg en wil je je aanmelden? Klik dan door naar Studielink.

Direct aanmelden via Studielink