Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu MediaMusic
Photography: Christein van Hoffen

MediaMusic

Photography: Christein van Hoffen
  • Bachelor
  • 4 jaar, voltijd
  • Nederlands
  • Enschede

Leer bij MediaMusic hoe je music producer of composer wordt. Deze muziekopleiding bereidt je voor op het leven als muzikant, componist of sound designer.

MediaMusic

Waarom kiezen voor de opleiding MediaMusic?

Muziekindustrie in huis

Je krijgt les van bekende producers en muziekprofessionals: vanaf dag één ben je onderdeel van de muziekindustrie.

Energieke sfeer

Studenten (en docenten!) werken met veel plezier samen en tillen elkaar naar een hoger creatief niveau.

Voorbij de collegezaal

Je neemt deel aan (internationale) stages en projecten zoals writing camps met artiesten. Zo word je klaargestoomd voor het echte werk.

Kies je eigen pad

Met veel individuele aandacht helpen wij jou je talent te vinden. Op basis van jouw dromen en ambities kies je jouw eigen studieprofiel.

Uitstekende baankansen

Verdien je boterham met muziek produceren! 91% van onze afgestudeerden is werkzaam in de (internationale) muziekindustrie.

Groot studiocomplex

Maak gebruik van talloze faciliteiten, zoals audiostudio’s, concertzalen, een liveroom, podcaststudio, techlab en foley studio.

Van liefhebber naar professional bij MediaMusic

Wil je muziek maken die je in je favoriete game hoort, of misschien actiefilms van een soundtrack voorzien? Achter de knoppen zitten bij je eigen of andere bands, of beats maken voor de nieuwste hits? Wat je muzikale ambities of dromen ook zijn, bij MediaMusic maak je ze waar.

Je kiest uit één van de vijf profielen:

In ieder profiel krijg je dezelfde hoeveelheid vakken over muziekproductie, zoals sound design en audio engineering. Als student van het Conservatorium van ArtEZ word je opgeleid als muzikant terwijl je tegelijkertijd de ambachtelijke kneepjes van het studiovak leert. Alleen maar produceren kun je ook op andere plekken leren, maar bij MediaMusic leer je ook over muziek, werk je samen met studenten van de Popacademie, Muziektherapie en Docent Muziek én kun je het internationale netwerk van de opleiding gebruiken.

MediaMusic is een opleiding, maar schools is het niet. Je wordt een professional die al tijdens de studie werkzaam is in de beroepspraktijk. Dit zorgt ervoor dat de meerderheid van de afgestudeerden binnen drie jaar een modaal salaris kan verdienen met hun werk in de muziek.