Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
ArtEZ Conservatorium
ArtEZ Conservatorium

ArtEZ Conservatorium

Het ArtEZ Conservatorium is met ruim 800 studenten en 250 docenten een van de grootste conservatoria van Nederland. Door de drie locaties in Arnhem, Enschede en Zwolle is de sfeer gemoedelijk en kleinschalig. Er is veel persoonlijke aandacht en de lijnen zijn kort. 

ArtEZ Conservatorium

Studeren aan het conservatorium

Iedere locatie heeft zijn geheel eigen sfeer en dat is vaak terug te horen in de muziek! Tegelijkertijd profiteer je volop van de faciliteiten en mogelijkheden van een groot conservatorium. Denk aan het ruime aantal masterclasses van (inter)nationale gastdocenten en het samen musiceren met studenten van andere studierichtingen in een band of orkest.

Kiezen voor Arnhem, Enschede of Zwolle?

 • Het conservatorium in Arnhem leidt eigenzinnige performers op die bereid zijn de grenzen van hun eigen muzikale kunstenaarschap op te rekken. Het conservatorium maakt hier niet voor niets onderdeel uit van een kunstcampus! Kernwoorden zijn: edgy, authentiek, experimenteel en multidisciplinair.

  Bachelors:

  Jazz & Pop: Voor wie muzikant wil worden en het experiment niet schuwt.

  Muziektheater: Als je muziek, dans en theater wilt combineren tot eigen voorstellingen.

  Composition for Film and Theatre: Muziek bij beeld (film, theater etc.) componeren.

  • Composition for Film and Theatre is ook volledig online te volgen


  Contact

 • Het conservatorium in Enschede leidt avontuurlijke professionals op, die midden in het leven staan en over grenzen willen kijken. Kernwoorden die hier van kracht zijn, zijn innovatie, authenticiteit, persoonlijke aandacht, muzikaal vakmanschap en ondernemerschap.

  Bachelors:
  Docent Muziek: Musicus én muziek leraar worden? Ontdek de opleiding Docent Muziek in Enschede.
  Docent Muziek op Maat: Een verkort traject voor studenten die al een bachelordiploma op het gebied van muziek of docentschap op zak hebben.
  MediaMusic: Dé opleiding tot muziekproducer, songwriter, film en game composer, sound design en electronic artist. 
  Popacademie: Word muzikant en/of cultureel ondernemer in de muziekindustrie.
  Muziektherapie: Na deze studie kun je aan de slag als erkend muziektherapeut of coach in het bedrijfsleven of in een eigen praktijk.

  Contact

 • Engagement, (inter)disciplinaire samenwerking en de ontwikkeling van eigen talent en persoonlijkheid kenmerken de opleidingen Klassieke Muziek, Docent Muziek en Jazz & Pop van het conservatorium in Zwolle. Hier worden jonge professionals opgeleid, die veelzijdig en praktijkgericht zijn.

  Bachelors:
  Jazz & Pop: Van muziek je beroep maken! 
  Docent Muziek: Musiceren, creëren, samenwerken en overdragen van muziek gaan hand in hand in deze studie.
  Docent Muziek op Maat: Een verkort traject voor studenten die al een bachelordiploma op het gebied van muziek of docentschap op zak hebben.
  Klassieke Muziek: Breekt met de traditionele opvatting van didactiek. Het vak is vrijer, met meer ruimte voor improvisatie, eigen ideeën en de eigen visie op het vakgebied. Al tijdens de studie wordt het werkveld aangehaakt om studie en praktijk naadloos aan te laten sluiten.

  Contact

  Celebrating the Bands 2019
  Celebrating the Bands 

Music & Health

Aan musici worden hoge eisen gesteld op fysiek en mentaal vlak. Daarom besteden we bij ArtEZ de nodige aandacht aan gezond musiceren. Dat doen we met name tijdens projectdagen en -weken. Je volgt een lessenserie over gezond stemgebruik en je leert werkgerelateerde klachten herkennen en voorkomen.

Over grenzen

Het ArtEZ Conservatorium werkt samen met een groot aantal conservatoria binnen en buiten de Europese Unie, zoals: de Rimski-Korsakov St. Petersburg State Conservatory, de Folkwang Hochschule in Essen, Musikhochschule Münster, het Department of Music van de University of Leeds, de Hangzhou Normal University in China en de muziekacademies van Brno (Tsjechië), Wroclaw (Polen), Barcelona (Spanje) en Riga (Letland). De samenwerking richt zich onder meer op gezamenlijke projecten en festivals, maar ook op het uitwisselen van docenten en studenten en op de kwaliteit van het muziekvakonderwijs zelf.

Met een Erasmusbeurs van het ‘Live Long Learning’ programma van de Europese Unie worden studenten ondersteund bij het studeren aan een conservatorium in het buitenland. Er zijn Erasmuspartners in onder meer Duitsland, Finland, Frankrijk, Letland, Spanje, Zweden en Zwitserland.

Directie

Bacheloropleidingen