Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Popacademie
Photography: Serge Hasperhoven

Popacademie

Photography: Serge Hasperhoven
  • Bachelor
  • 4 jaar, voltijd
  • Nederlands
  • Enschede

Muzikant en cultureel ondernemer in de muziekindustrie of popsector worden? Ontdek de ArtEZ Popacademie in Enschede. Je studeert af met een eigen product op zak – én met praktijkervaring en een relevant netwerk. Een goede startpositie.

Ontdek meer

  1. Facebook
  2. YouTube
  3. Instagram
Popacademie

Waarom kiezen voor de Popacademie?

Werken binnen muzieksector

90 procent van alle afgestudeerden vindt na de opleiding een baan in de muzieksector. Oftewel: de popwereld ligt voor je open.

Ambacht

De opleiding is gericht op beheersing van je instrument. Daarnaast maken management en educatie ook onderdeel uit van je studie.

De grens over

Onderwijs wordt fysiek én digitaal gegeven. Zo krijg je les van internationale docenten en kun je op afstand samen musiceren.

(Inter)nationale muziekindustrie

De kans om al tijdens je studie een professioneel netwerk in de muziekindustrie op te bouwen die verder reikt dan de schoolmuren.

Het hele pakket

Je leert van A tot Z hoe het totale proces in elkaar steekt. Van muzikaal idee tot daadwerkelijk je brood verdienen met muziek.

Samenwerken is key

Je werkt nauw samen met studenten van MediaMusic en neemt deel aan gave projecten zoals writing camps en het Producerlab.

 

De opleiding die je op weg helpt naar een baan in de popsector

Word jij muzikant, festivalorganisator, docent, producer, manager of regel jij alles backstage? Als student van de Popacademie ligt de popwereld voor je open. De opleiding geeft je snelle toegang tot de popsector, waarin de Popacademie hoog aangeschreven staat. De studie is gericht op de beheersing van je instrument, op het ontdekken van jouw sterke eigenschappen, én hoe je die omzet in carrièrekansen.

De Popacademie bracht me kennis, een netwerk, kansen en bovenal vier hele mooie jaren van m'n leven.
SILKE VELD, STUDENT POPACADEMIE

Als student aan de Popacademie ben je automatisch onderdeel van de popsector. Studenten werken mee aan publieksfestivals en laten zich zien op showcasefestivals zoals Eurosonic Noorderslag, Booster en No Man's Land. Afgestudeerden gaan na de opleiding vaak aan de slag op de plek waar ze stageliepen, beginnen een eigen bedrijf, worden docent of breken door als popmuzikant. De kansen om werk te vinden in de sector zijn talrijk. Bijna 90 procent van de afgestudeerden is daar dan ook werkzaam.