Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Muziektherapie
Mount Sinai Hospital NICU Photo by Robert Caplin

Muziektherapie

Mount Sinai Hospital NICU Photo by Robert Caplin
  • Bachelor
  • 4 jaar, voltijd
  • Nederlands
  • Enschede

Maak het verschil met jouw muzikale talent. In de bachelor Muziektherapie leer je hoe je muziek inzet om contact te maken met mensen en ze te helpen met hun uitdagingen. Als volleerd therapeut én musicus draag je bij aan de gezondheid van diverse doelgroepen.

Muziektherapie

In het kort

  • Uniek in Nederland: muziektherapie aan een conservatorium. Na deze opleiding ben je therapeut én musicus
  • Autoriteit op het gebied van Neurologische Muziektherapie; deze specialisatie kun je alleen bij ons volgen
  • Klaar voor de toekomst: leer hoe je muziektechnologie inzet bij therapie
  • Direct vanaf het eerste jaar praktijkopdrachten en stages, met intensieve begeleiding vanuit de studie
  • Je krijgt les van ervaren docenten met veel expertise die ook werkzaam zijn in de praktijk
  • Sinds 2011 Topopleiding volgens Keuzegids HBO

Download informatieflyer

Zet je muzikale talent in voor de ander

Je hebt een passie voor muziek en je beheerst je instrument goed. Je weet al dat je met muziek iets kunt raken; bij jezelf en bij de ander. Muziek brengt mensen in contact met hun gevoel. Dat is waarom muziek zo'n sterk middel is om in te zetten voor therapie. Wij dagen je uit te onderzoeken hoe je met jouw muzikale kennis en vaardigheden kunt bijdragen aan de ontwikkeling en de gezondheid van mensen, groepen en organisaties. 

Stevige muzikale basis

Een stevige muzikale basis is essentieel als muziektherapeut. Want als het musiceren bijna op de automatische piloot gaat, dan kun je je aandacht zo veel mogelijk op het contact met je cliënt richten. Daarom volg je de opleiding Muziektherapie bij ArtEZ aan het conservatorium. Dankzij de uitgebreide aandacht voor je muzikale vaardigheden weet je hoe, waarom en wanneer je muziek het beste in kunt zetten. Omdat muziektherapie altijd maatwerk is, komt je flexibiliteit als geoefend musicus daarbij goed van pas. 

Verschil maken

Als afgestudeerd muziektherapeut aan ArtEZ weet je precies hoe je muziek in kunt zetten voor de ontwikkeling van mensen, voor behandeling, voor begeleiding of voor preventie. Je voelt je comfortabel en flexibel in je vaardigheden en kennis. Daardoor voel je je zelfverzekerd in het contact met cliënten en kun je echt verschil maken.


Kijk hier de Open Dag 2020 terug