Docent Muziek

Projecten

Terugkerende onderdelen van de studie zijn projecten als de Koorklas en de Improvisatieweek.

Muziek als onderdeel van de samenleving vinden we erg belangrijk. In januari 2017 hebben we een projectweek uitgevoerd in samenwerking met het AZC in Dronten. Het programma bestond uit zingen, spelen en improviseren samen met kinderen, jongeren en volwassenen uit vele werelddelen.

Voorbeeld project 2015:

Improvisatieweek Docent Muziek en Muziektherapie

Docent Muziek Zwolle/Enschede en Muziektherapie hebben elk jaar een gezamenlijke Improvisatieweek. Onder leiding van gerenommeerde gastdocenten uit binnen- en buitenland werk je vanuit muziek, dans en theater toe naar een spectaculaire eindpresentatie. Gastdocenten zijn onder meer Paul Griffiths (muziekimprovisatie), Adriaan Luteijn (dans) en muziek(theater)docenten.

ArtEZ Koorklas

Alle eerste- en tweedejaars studenten van de opleiding Docent Muziek en Klassieke Muziek zingen in de koorklas. Er zijn twee projecten per jaar (1 klassiek, 1 pop/jazz) met elke keer een ander thema, waarbij de dirigent kan wisselen. Het project wordt afgesloten met een voor publiek toegankelijk concert op een externe locatie. Ook instrumentalisten spelen tijdens die concerten mee in een solistische of begeleidende rol. In de afgelopen jaren zijn spraakmakende programma's vormgegeven.

Projectweek niet-Westerse muziek

In januari 2018 organiseren de afdelingen Jazz & Pop, Klassieke Muziek en Docent Muziek in Zwolle gezamenlijk een projectweek rond niet-Westerse muziek.