Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Bachelor
Menu Docent Muziek

Projecten

Projecten

Terugkerende onderdelen van de studie zijn projecten als de Koorklas en de Improvisatieweek.

Muziek als onderdeel van de samenleving vinden we erg belangrijk. In januari 2017 hebben we een projectweek uitgevoerd in samenwerking met het AZC in Dronten. Het programma bestond uit zingen, spelen en improviseren samen met kinderen, jongeren en volwassenen uit vele werelddelen.

Projectweek Mantelzorg

Muziek verbindt mensen met elkaar en heeft het vermogen om herinneringen op te roepen. Studenten Docent Muziek en Klassieke Muziek organiseerden in 2019 in samenwerking met Kameroperahuis en ZwolleDoet! een heel bijzondere muziekproject. Twintig groepjes studenten ontwikkelden speciaal voor evenzoveel mantelzorgers en hun verzorgden onder begeleiding van regisseurs van het Kameroperahuis Céline Hoex, Eva Traa en Tim Hammer een persoonlijk concert. Inspiratie voor deze concerten werd gehaald uit gesprekken die de studenten met de mantelzorger en verzorgde voerden. Een van deze thuisconcerten was voor Inèz en Winson en hun zoontje Victor. Victor heeft een autismespectrumstoornis en muziek is een manier om hem te bereiken en contact te maken. Bekijk onderstaande video om te zien wat muziek kan betekenen.

Video en concept: Barbara De Baare / BKIJKS

Voorbeeld project 2015

Improvisatieweek Docent Muziek en Muziektherapie

Docent Muziek Zwolle/Enschede en Muziektherapie hebben elk jaar een gezamenlijke Improvisatieweek. Onder leiding van gerenommeerde gastdocenten uit binnen- en buitenland werk je vanuit muziek, dans en theater toe naar een spectaculaire eindpresentatie. Gastdocenten zijn onder meer Paul Griffiths (muziekimprovisatie), Adriaan Luteijn (dans) en muziek(theater)docenten.

ArtEZ Koorklas

Alle eerste- en tweedejaars studenten van de opleiding Docent Muziek en Klassieke Muziek zingen in de koorklas. Er zijn twee projecten per jaar (1 klassiek, 1 pop/jazz) met elke keer een ander thema, waarbij de dirigent kan wisselen. Het project wordt afgesloten met een voor publiek toegankelijk concert op een externe locatie. Ook instrumentalisten spelen tijdens die concerten mee in een solistische of begeleidende rol. In de afgelopen jaren zijn spraakmakende programma's vormgegeven.

Projectweek Wereldmuziek

Een gezamenlijke projectweek van de afdelingen Jazz & Pop, Klassieke Muziek en Docent Muziek in Zwolle rond niet-westerse muziek. Een week vol workshops, masterclasses en concerten.

Gastdocenten in 2017 Carel Kraayenhof (bandoneon) en Juan Pablo Dobal (piano) - foto Jan-Wichert Bunschoten