Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Docent Muziek
Menu Docent Muziek

Docenten

Docenten

Je wordt tijdens de opleiding tot muziekdocent begeleid door uitstekende hoofdvakdocenten, waarvan verschillende naam hebben gemaakt met nieuwe lesmethoden en landelijke initiatieven.

Docenten Docent Muziek in Zwolle

Eugène van Boheemen

Eugène van Boheemen

Docent Ensemble, Theorie en Improvisatie
Dirigent van Overijssels kamerkoor en ArtEZ 1e jaars studentenkoor, werkt als freelance pianist, begeleider, componist, arrangeur, geeft workshops

Serge Bredewold

Serge Bredewold

Hoofdvakdocent Basgitaar en docent Home Recording
Vast bandlid bij Nick & Simon, Marcel Fisser Band, Jan Smit, Elske DeWall en het tv programma 'Beste Zangers', maakt bij het vak home recording gebruik van Logic Pro X.

Annelore Horn

Annelore Horn

Docent Onderzoeksvaardigheden, Studiebegeleider en Methodiek Zang
Gespecialiseerd in Braziliaanse muziek, zingt en schrijft o.a. bij Fusca en Novas Trilhas.

 

Erik Korterink

Erik Korterink

Docent Koordirectie
Docent Muziek gestudeerd in Zwolle en in afrondende fase van studie Koordirectie bij Klaas Stok, aantal grote koorprojecten georganiseerd met o.a James MacMillan, Morten Lauridsen en Péteris Vasks

Mike Pruijn

Mike Pruijn

Docent Zang
Zanger, zangdocent, vakdocent muziek, auteur muzieklessen bij EigenwijsNext en cultuurconsulent bij de Meerpaal Dronten.
Expertisegebied; zangtechniek, kleinkunst en musical.

Heike Rowold

Heike Rowold

Docent Basistechniek Zang en Studiebegeleider
Studeerde bij Riekje Bakker en Cora Canne Meyer, deed mee aan  operaproducties en zong als soliste in o.a. oratoria, liedrecitals en kleinschalige theaterproducties

Corine Snijders

Corine Snijders

Coördinator Research Art Together
Coördinator van interdisciplinaire projecten in ArtEZ Zwolle en Arnhem, achtergrond als producer in theatersector 

Mariska van der Vaart

Mariska van der Vaart

Rob Vermeulen

Rob Vermeulen

Koordirigent
Dirigent kamerkoren, oratoriumkoren, gastdirigent bij o.a. Orkest ‘de Ereprijs’, als dirigent van NCK samengewerkt met o.a. Gergiev, van Zweden, de Waart, Rozdjestvensky 

 

Alle kennis in huis

 • Meerdere docenten, studenten en oud-docenten maken of maakten deel uit van het team BeatsNbits, een webbased internetmuziekmethode voor het voortgezet onderwijs: Leon Vliegen, Michel Berendsen, Joost Niekus en Jelle Verschuur.
 • Carmen Hovestad maakt deel uit van de denktank van de methode Intro voor de bovenbouw vmbo, is de stem van Songlab van de methode BeatsNBits en is coach voor muziekdocenten bij Music+ Academy.
 • Frans Haverkort is auteur van bekende landelijke muziekeducatieve uitgaven als Eigen-wijs Digitaal, de liedbundels Eigen-wijs en Kleuter-wijs en het handboek Muziek Meester! voor de pabo.
 • Mariska van der Vaart is auteur van de site en het boek Duurzaam muziekonderwijs voor studenten en docenten muziek en maakt onderdeel uit van het redactieteam van het landelijke vakblad Kunstzone.
 • Lize Reitsma is eigenaar van het bedrijf LIMAI, dat alles verzorgt op het gebied van muziekeducatie in het basisonderwijs. Van muzieklessen tot leerlijnen en het begeleiden van leerkrachten. Ze ontwikkelt binnen haar bedrijf lesmaterialen voor het basisonderwijs.
 • Rohan Poldervaart en Carmen Hovestad werken samen binnen Vocal Statements (ontwikkelaar van muziekeducatieve projecten). Hierbij wordt onder leiding van Anthony Heidweiller gezongen in verschillende landelijke schoolprojecten. 


Gastdocenten

Regelmatig krijg je colleges van gastdocenten, bijvoorbeeld auteurs van muziekpedagogische werken, medewerkers van onderwijsondersteunende organisaties, muziekdocenten uit het werkveld en muziektherapeuten.

Partners

Wij hebben over een stagenetwerk binnen het basis-, voortgezet, beroeps- en speciaal onderwijs. Ook hebben we contacten met verschillende muziekscholen, amateurkoren en amateurorkesten. Dat maakt het voor jou makkelijker om een goede stageplek te vinden. Enkele voorbeelden: