Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Docent Muziek
Menu Docent Muziek

Na de studie

Na de studie

Na de bachelor Docent Muziek aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle ben je een ondernemende en breed inzetbare muzikant en muziekdocent. Je kunt zowel in de binnen- als buitenschoolse muziekeducatie aan de slag 

Titel en diploma

Na succesvolle afronding van de studie Docent Muziek mag je de titel Bachelor of Music in Education (BEd) voeren. Deze studie is in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO) te vinden onder code 39112. De formele opleidingsnaam, waaronder deze studie bekend is bij het CROHO, is Bachelor Docent Muziek. Deze CROHO-naam komt op je diploma te staan.

 

Een jaar na het afronden van mijn studie heb ik een vast contract gekregen op het Meander College in Zwolle. Ook geef ik les op het ArtEZ Conservatorium. Daarnaast ben ik in de avonden en in het weekend actief als muzikant in verschillende bands en samenstellingen en als dirigent van een aantal koren.

JASPER VAN DER DEEN, ALUMNUS

Aan het werk

Met je diploma heb je een eerstegraads lesbevoegdheid op zak in de vakken muziek, kunst algemeen en ckv. Hiermee kun je verschillende kanten op. Je kunt aan de slag als muziekdocent in het onderwijs, koordirigent of ensembleleider worden, gaan werken bij een muziekschool of er zelf één oprichten. Je kunt ook muziekmethodes ontwikkelen, werken bij een educatieve dienst van een orkest, ensemble of operagezelschap of als zelfstandig ondernemer sociaal-artistieke projecten opzetten.

De afgelopen jaren hebben alle studenten die de opleiding Docent Muziek hebben afgerond een baan gevonden. Velen als muziekdocent in het voortgezet onderwijs. Maar ook als zelfstandige vinden veel afgestudeerden werk, door zich binnen het brede muziek-educatieve veld ondernemend op te stellen en eigen werk te creëren bij koren, gezelschappen, culturele ondernemingen, startups en bestaande culturele aanbieders. 

Doorstuderen

Na je bacheloropleiding Docent Muziek kun je ook verder studeren, bijvoorbeeld aan de master Kunsteducatie of de International Master Artist Educator van ArtEZ.

Direct aanmelden

Weet je genoeg en wil je je aanmelden? Klik dan door naar Studielink.

Direct aanmelden via Studielink