Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Klassieke Muziek
Bachelor Klassieke Muziek bij ArtEZ
Bachelor Klassieke Muziek bij ArtEZ Foto Louise Ter Poele 2020 | Alumnus Merel Masin

Klassieke Muziek

Foto Louise Ter Poele 2020 | Alumnus Merel Masin
  • Bachelor
  • 4 jaar, voltijd
  • Nederlands en Engels
  • Zwolle

Je hebt muzikaal talent en een droom: je wilt musicus worden. Een musicus die zijn vak beheerst, die zijn liefde voor muziek weet over te brengen en daarmee alle kanten op kan. 

Ontdek meer

  1. Facebook
  2. Instagram
Klassieke Muziek

Waarom kiezen voor Klassieke Muziek?

Aan het werk

Droom jij van een bestaan als musicus? Met intensieve loopbaanbegeleiding en werkveldstages creëer je een unieke plek op de arbeidsmarkt.

Tweetalig onderwijs

De opleiding is in het Nederlands en Engels. Verrijk je wereld en werk samen met internationale docenten en studiegenoten.

Breed werkveld

Wil jij programmeren, lesgeven én zelf op het podium staan? Na deze studie kun je met jouw ondernemende houding alle kanten op.

Leer jezelf kennen

Wie ben jij en hoe klink je? Betrokken docenten helpen je met het ontdekken van je muzikale identiteit en eigen geluid.

Bestaan opbouwen

Natuurlijk leer je je instrument tot in de puntjes te beheersen. Maar je krijgt ook ondersteuning in het opbouwen van een bestaan als musicus; minstens zo belangrijk.

Betekenisvolle musicus

Je leert je talent om te zetten in een toekomstvisie en bepaalt zo welke rol jij als musicus in de maatschappij wilt vervullen.

Jouw plek in het werkveld

Op elk conservatorium leer je jouw instrument tot in de puntjes beheersen. Dat is bij Klassieke Muziek aan het ArtEZ Conservatorium niet anders. Maar hier vinden we het minstens zo belangrijk dat jij je eigen plek in het werkveld weet te vinden. Daarom ondersteunen we je bij het ontwikkelen van alle competenties die je nodig hebt voor een bestaan als beroepsmusicus. Je leert bij ons vaardigheden zoals kansen zien en benutten, netwerken, ontwikkelingen volgen, samenwerken en innoveren.

Met Klassieke Muziek in Zwolle kun je alle kanten op. ‘s Avonds kun je op het podium staan, terwijl je ‘s ochtends nog met een theatergroep een voorstelling hebt geprogrammeerd en ‘s middags twee leerlingen van 8 en 16 jaar hebt lesgegeven.

ALJOSJA BUIJS opleidingshoofd Klassieke Muziek

Breng je muziek naar buiten

Je horizon verbreden en je muziek naar buiten brengen; dat is net zo belangrijk als je hoofdvak goed beheersen. Daarom werken we niet alleen samen met de opleidingen Jazz & Pop en Docent Muziek in Zwolle, maar ook met partners uit het vakgebied. 

We organiseren bijvoorbeeld projectweken, stages en workshops met onze partners 
PhionOrkest De EreprijsKASKOConsensus VocalisDeltionHedonde Zwolse theaters (schouwburg Odeon en theater de Spiegel) en een groot aantal muziekscholen, muzieklespraktijken en fanfarekorpsen waaronder Quintus (Kampen), Oyfo Muziek (Hengelo), Kaliber (Almelo), GIGANT (Apeldoorn), MEC (Rouveen) en De Meerpaal (Dronten).