Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Comic Design

Waarom kiezen voor de opleiding Comic Design?

Uniek in Nederland

Comic Design is de enige hbo-opleiding tot striptekenaar in Nederland.

Meer dan strips alleen

Comic Design is een breed vak. Je leert eigen strips maken en gebruikt deze vaardigheden ook voor graphic journalism, cartoons, visual storytelling en graphic novels.

Bekende docenten

Je krijgt les van prominente (strip)tekenaars zoals Hanco Kolk, Aimée de Jongh en Sam Peeters. Maak optimaal gebruik van hun kennis en netwerk!

Interdisciplinaire projecten

Samen met studenten van andere opleidingen en disciplines (theater, animatie, muziek en creative writing) werk je aan toffe projecten.

Goed toekomstperspectief

In striptekenen zit toekomst. Het is een vak waarbij je verschillende kunstdisciplines ziet samenkomen. Iets wat helemaal past bij de huidige tijd waarin we leven.

Netwerk bouwen

Je creëert tijdens je opleiding al een netwerk met makers, uitgeverijen en stripfestivals. Hier kun je na je studie op doorbouwen.

Bachelor Comic Design in Zwolle

 “Strip wordt dé kunstvorm van de toekomst. Strip is een synthese van alle voorgaande kunstvormen: tekeningen, literatuur en cinema, en het is typisch voor deze tijd om disciplines te laten samensmelten. Strip slaagt daar als geen ander in.” – Fabrice Douar, Bibliothecaris Louvre

De laatste jaren zie je strips overal terugkomen, er is veel belangstelling voor het beeldverhaal. Ook wordt de strip steeds meer gebruikt voor allerlei vormen van informatievoorziening, bijvoorbeeld om journalistieke items te illustreren, voor reclamedoeleinden of in interactieve en educatieve projecten.

De bachelor Comic Design in Zwolle speelt in op die belangstelling door een opleiding te bieden op het gebied van striptekenen. Tijdens je studie ontwikkel je je eigen signatuur als striptekenaar en volg je lessen van prominente striptekenaars, zoals Hanco Kolk en Sam Peeters. Ook worden er gastlessen gegeven van bekende kunstenaars en stripmakers uit het werkveld.