CD-JeanineSchuring-BANNER
naar nieuwsoverzicht
7 juli 2021

#finalsfriday 7: de highlights van deze week

Nog tot de zomervakantie ontdek je afstudeerwerk van studenten via (online) events, presentaties en verhalen van de nieuwe generatie kunstenaars, artiesten en (muzikale) professionals. Iedere vrijdag geven we je een wekelijkse update: finals friday.

We naderen het einde van de finals. Welke highlights pak je nog mee?


Agenda

ArtEZ Art & Design Zwolle finals expositie in de Grote Kerk

Tot zondag 11 juli | Zwolle
Deze expositie is niet alleen fysiek te bewonderen, maar ook online. Kies voor een vlucht per drone of voor 360 graden camera wandelingen en thema-rondleidingen

Alvast een voorproefje:

Graduation Film ArtEZ Fashion Design Arnhem 2021

Terugblik | online
Dit jaar stond er geen catwalk op de agenda, maar een film met in de hoofdrol de eindcollectie van Fashion Design. Alumnus Diek Pothoven tekende voor de regie. Diek is het brein achter mode-label MARTAN en was dit jaar de hoofdstylist van het Eurovisie Songfestival. Zijn visuele ideeën zijn waanzinnig verbeeld dankzij het camerawerk van Design Art Technology alumnus Niels Zweekhorst.

Nu te zien op Vimeo 

ArtEZ portfolio pages
Inzoomen op het werk en de maker

Extra verdieping | online
Persoonlijker wordt het bijna niet: we hebben onze eindaxamenstudenten de mogelijkheid geboden zelf een pagina op de finals-website te vullen. Je kunt nu terugkijken, nieuw werk ontdekken en het verhaal achter het werk lezen. Lees bijvoorbeeld over het werk van striptekenaar Jeanine Schuring. Je ziet het finalswerk Blijf je aan de lijn -  een kort, intiem stripverhaal over een telefoongesprek tussen iemand die hulp probeert te krijgen en iemand die hulp probeert te geven. En Jeanine onthult waarom ze striptekenaar wil worden.

Ontdek de finalisten

Stories

Leven tussen de varkens – ontwerpen voor mens en dier

Toen Esmeralda Dunnewind met haar slaapzak en matje bij haar paard en varken aankwam om tijdelijk bij de dieren te gaan wonen, was vooral het varken enthousiast. Het paard was wat bedachtzamer, voorzichtiger, terwijl het varken op haar afstormde. Esmeralda ontwierp voor haar afstudeerwerk aan de bachelor Interieurarchitectuur een compleet originele en vernieuwende woonplek, tussen en met de dieren en de natuur.

“Van jongs af aan ben ik alleen maar buiten, daar voel ik me het meest thuis.” Dat klinkt misschien gek voor een student Interieurarchitectuur, want is buiten wel interieur?

Ontdek waarom deze gedachte van Esmeralda volstrekt logisch voor haar is

Woonplekken tussen dieren en natuur


'Geef jongeren de kans om de samenleving vorm te geven'

Jan Erik Fokke kwam tijdens zijn opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving op Maat in Zwolle tot de conclusie dat zijn generatie – “ik ben 55” – veel te veel invloed heeft op hoe de samenleving eruitziet. Hij vindt dat jongeren, die op dit moment op achterstand staan, meer mogelijkheden moeten krijgen om de samenleving naar hun hand te zetten. Met het door hem opgerichte Atelier Urgent;daagt hij jongeren uit te strijden voor een betere toekomst. “Ik sta pal achter ze!” 

Lees meer over Atelier Urgent en Jans visie op social design

Blijf ons volgen

Alle finalspresentaties en -verhalen zijn te vinden op artez.nl/finals. De website wordt dagelijks bijgewerkt, dus blijf ons vooral volgen. Ook via social media delen we updates en de nieuwsbrief discover ArtEZ houdt je up to date. Ontvang je de nieuwsbrief nog niet? Meld je dan hier aan.

#finalsfriday