MINKA Cultuurtalent Overijssel 2021 | beeld: Mike Jurriën
naar nieuwsoverzicht
11 juni 2021

GESPOT: MINKA uitgeroepen tot Cultuurtalent Overijssel 2021

MINKA uit Deventer is uitgeroepen tot ‘Cultuurtalent van Overijssel 2021’: de cultuurprijs van Stichting Cultuurprijs Overijssel. Samen met toetsenist en producer Timon Massop, net als zij afgestudeerd aan de Popacademie van het ArtEZ Conservatorium Enschede, brouwt ze verslavende cocktails van electro en analoge instrumenten, waarbij je niet om de catchy melodieën heen kan (www.minka.nu).

Stichting Cultuurprijs Overijssel kent jaarlijks twee cultuurprijzen toe: Cultuurprijs Overijssel en het Cultuurtalent van Overijssel, aan inspirerende deelnemers van de cultuursector met een ‘uitzonderlijke prestatie,’ met innovatie en een potentie voor doorontwikkeling. Ralph Keuning ontvangt dit jaar de Cultuurprijs Overijssel, MINKA is Cultuurtalent van Overijssel. Ze sluit zich hiermee aan bij een indrukwekkend rijtje eerdere toekenningen; Typhoon, Johanneke Ter Steege, en Tiemen Stemerding. De stimuleringsprijs, waar een bedrag van €10.000,- aan verbonden is, geeft MINKA de mogelijkheid om verdere stappen te zetten in haar carrière. En voor dat avontuur is ze helemaal klaar: 

Zo fijn om na jaren hard studeren en hard werken deze erkenning te krijgen. Ik dacht altijd: wacht maar... blijf eigenwijs. Met een compromis verras je niemand. Kom maar op met dat avontuur!
MINKA
MINKA uitgeroepen tot Cultuurtalent Overijssel 2021

Op 20 september zal er in Theater De Spiegel in Zwolle een prijsuitreiking plaatsvinden, die geprogrammeerd wordt in samenspraak met MINKA en Ralph Keuning. In loop naar de zomer wordt hier meer bekend over gemaakt. In de tussentijd is MINKA druk bezig met het releasen van nieuwe muziek en de voorbereidingen voor een clubtour in het najaar van 2021 – en staat ze onder andere op 12 juni op het Arnhemse podium van Luxor Live in de Steigers. Bestel je tickets hier!

Over MINKA

MINKA creëert tintelfrisse Nederlandstalige electropop met een vrolijke rock'n roll vibe. All in. MINKA verwacht maar één ding van je: totale overgave aan de muziek. Dansen, tunnelvisie, verliefdheid, alles is welkom als MINKA speelt. De Deventerse zangeres weet je te overtuigen met eerlijke teksten, een onweerstaanbare gitaarriff en knallende beats. MINKA giet pop en rock in een nieuwe sound dat je laat verrassen, zoals te horen is aan het einde van ‘Linkervoet Rechtervoet.’ In samenwerking met De Nieuwe Oost | pop released MINKA aan de lopende band nieuwe tracks en staat ze regelmatig op het podium.

Met haar eerste 4 singles op Spotify weet MINKA indruk te maken bij, onder andere, 3FM: in de livebox gaf ze een krachtig optreden met singles ‘Wandelen Wandelen (Whoop!)’ en ‘Sorry’ een cover van Nothing But Thieves, was ze tafeldame bij de 3FM New Music podcast, en tijdens Serious Request speelde MINKA live en was ze studiogast van Sander Hoogendoorn. Tijdens optredens van o.a. Bevrijdingsfestival Overijssel en Popronde heeft MINKA een sterke uitstraling en roept ze het hele publiek op om mee te gaan in de muziek.

MINKA wordt ondersteund door De Nieuwe Oost en zit samen met de ArtEZ Conservatoria, Poppodia, Productiehuizen en Poppunt in het Popconvenant van Basis tot Booster van Landsdeel Oost: een samenwerkingsverband tussen Oost-Nederlandse makers en instellingen. 

Meer MINKA

Neem een kijkje op de website MINKA.NU en volg MINKA op Instagram, Facebook en YouTube. Meer weten over de Cultuurtalentprijs? Lees het artikel van RTV Oost, het verslag in Tubantia en de stukken van Salland1 en Deventer Radio & Televisie.