Afstudeerders in gekleurde kleding op het podium
naar nieuwsoverzicht
5 juli 2024

Geniet nog even van de finals!

Het is bijna zover: het einde van de ArtEZ finals '24. De meeste afstudeerders hebben hun diploma in handen en zijn klaar voor de zomer. Als je er snel bij bent, kun je nog een bezoekje brengen aan een van de ArtEZ Art & Design academies. Verder valt op de finals-website nog genoeg te lezen, waardoor je niets hoeft te missen!

De finals vliegen voorbij. We zijn alweer in de laatste week beland! Hier lees je een overzicht van wat je nog wél kunt bezoeken en waar je nog van kunt nagenieten. Blijf zo nog even met ons in de finals-stemming.

Agenda

Van een volle finals-agenda gaan we naar een wat legere. Als je snel de deur uitvliegt, kun je nog van alles zien bij de ArtEZ Art & Design academies. De exposities in Arnhem en Zwolle zijn tot en met zondag de zevende te bezichtigen. Die van AKI ArtEZ Academy voor Art & Design tot en met vrijdag 12 juli. Zien we je daar?

Lekker lezen

Op artez.nl/finals staat heerlijk leesvoer voor je klaar, in de vorm van inspirerende stories over de afstudeerders van ArtEZ. In deze verhalen kom je te weten wat ze meemaken en wat ze te zeggen hebben.

 
Daan ontwierp een sociale werkplaats voor ex-gedetineerden

Daan Beijer heeft een bijzondere visie op sociale re-integratie. Voor zijn finals-werk voor de Associate Degree Interieurvormgever aan ArtEZ Academie voor Art & Design Zwolle ontwierp hij een beschutte werkplaats voor ex-gedetineerden, gericht op het bevorderen van sociale impact en het verminderen van recidive. “Met mijn ontwerp wil ik ex-gedetineerden een nieuwe kans geven. Ik wil hen helpen hun leven op de rails te krijgen door een omgeving te bieden waarin zij kunnen werken en groeien.”

Lees hier meer over Daan

"Ik kan steeds beter laten zien wat mij raakt." Wiebke maakt videoinstallaties met theatrale elementen

Haar persoonlijke en politieke drijfveren verwerkt Wiebke Schnapper in haar kunst. Hoe doet de afstudeerder van de bacheloropleiding Moving Image aan de AKI ArtEZ Academie voor Art & Design in Enschede dit? Ze vertelt over haar ontwikkelingsproces. “Gaandeweg kreeg ik de tools en het lef om te laten zien wat mij beweegt.”

Voor bassist Amber is het perfect wanneer het haar niet meer uitmaakt of anderen het cool vinden, of niet
Foto: Maaike Ronhaar
Foto: Maaike Ronhaar

Na negen jaar van opgroeien, studeren en zoeken naar haar eigen sound binnen de muren van ArtEZ Conservatorium in Enschede, is het voor Amber nu tijd om te gaan knallen op het podium. “Mijn agenda staat tijdens dit festivalseizoen bommetjevol.” In aanloop naar het afstuderen aan de bacheloropleiding Popacademie, vertelt Amber Wolters in deze story wat haar plannen voor de toekomst zijn.

Benieuwd naar deze plannen?

 

Studentenpagina's

Wil je meer weten over de afstudeerders van ArtEZ, zoals hoe ze hun opleiding ervaren hebben, welke toekomstplannen ze hebben en wat hun tips voor huidige studenten zijn? Neem dan een kijkje op de studentenpagina's.

Instagram-takeovers

Studenten van ArtEZ namen het Instagram-account van ArtEZ regelmatig over tijdens de finals! Deze enthousiastelingen namen jou als Instagram-volger mee achter de schermen bij hun afstuderen. Wees niet getreurd als je de takeovers gemist hebt, je kunt de ze terugvinden in de highlights! Neem hier een kijkje.

Mooie beelden

Er valt zoveel moois te delen, dat alle social media-kanalen vol staan met beelden. Ook in de zomervakantie kan je af en toe leuke content verwachten. Wij zijn niet de enigen die graag dingen delen van de finals, onder de #ArtEZfinals vind je van alles! Houd de socials in de gaten en mis niks.