naar nieuwsoverzicht
14 juni 2024

Een breed scala aan finals!

Wat hebben een vrouwelijke bigband, breakdancekunsten, muziektherapeutische oefenmuziek en een filmfestival met elkaar gemeen? De ArtEZ finals natuurlijk! Op de finals-site vind je uiteenlopende evenementen én verhalen die aansluiten bij jouw interesses.

De finals zijn in volle gang. Lees er alles over en blijf up-to-date!

Lekker lezen

Op artez.nl/finals staat heerlijk leesvoer voor je klaar, in de vorm van inspirerende stories over de afstudeerders. Je vindt er allerlei verhalen om een idee te krijgen van wat de afstudeerders van ArtEZ meemaken en te vertellen hebben!

“Straks heb ik het werk voor het uitkiezen”
Foto: Filibert Kraxner
Foto: Filibert Kraxner
Mark Kunst begon aan de bachelor Artisteducator in Dans in Arnhem met het einddoel duidelijk voor ogen: hij wilde docent breakdance worden. Is dat gelukt? Hoe kijkt hij terug op de opleiding? En wat zijn z’n toekomstplannen?
Een vrouwenbigband als statement: Meike zet in op gendergelijkheid in de muziekindustrie
Meike Brandt is ervan overtuigd dat vrouwen ondervertegenwoordigd zijn in de muziekindustrie en wil tijdens haar finals concert een krachtig statement maken. Ze doet dit door vrouwen in de schijnwerpers te zetten en de stereotypen van bigbands te doorbreken. Met haar afstudeerconcert Break the Circle studeert ze af van de bacheloropleiding Jazz & Pop in Zwolle, samen met haar trompet, band en de door haar opgerichte vrouwelijke bigband. 
Mijn afstudeerconcert heb ik 'Break the Circle' genoemd, om de ondervertegenwoordiging van vrouwen in dit deel van de muziekindustrie te doorbreken.

Agenda

Bezoek de vele evenementen die de afstudeerders organiseren. 

Exposities 

De expositie-data van ArtEZ Academie voor Art & Design Arnhem, ArtEZ Academie voor Art & Design Zwolle en AKI ArtEZ Academie voor Art & Design in Enschede staan in de agenda! Bekijk ze hieronder:

Art & Design Arnhem
Art & Design Zwolle
AKI

Final exam Luca Loeb - Jazz & Pop Bass Guitar

Luca Loeb studeert 17 juni af van de bacheloropleiding Jazz & Pop in Arnhem. Luca nodigt je uit voor een reis door het universum van moderne progressieve muziek. Deze reis voert ons langs verschillende stijlen, geluiden en sferen, en meandert voortdurend tussen improvisatie en compositie, tussen rustgevend en verontrustend, zwaar en gewichtloos, bitter en hoopvol. 

Ga mee op een muzikale reis

In Motion

Mirjam Kwebeman studeert met In Motion af van de masteropleiding Klassieke Muziek in Zwolle met als hoofdvak saxofoon. In Motion is een concert vol kamermuziek en solorepertoire waarin de student de veelzijdigheid van de klassieke saxofoon laat horen. Het afgelopen jaar heeft Mirjam zich verdiept in het onderwerp 'Embodiment and Stage Awareness' als onderwerp van haar onderzoek. Samen met zestien bevriende muzikanten speelt ze haar final op 18 juni in de Doopsgezinde Kerk in Zwolle. 

Meer informatie over deze final en het onderzoek van Mirjam

Presentatie eindproducten Muziektherapie

Muziektherapeutische oefenmuziek, lunchconcerten, een podcast over muziektherapie bij jonge kinderen: de nieuwe lichting van de bacheloropleiding Muziektherapie laat het je allemaal zien, horen en voelen. 18 en 19 juni vindt op het ArtEZ Conservatorium in Enschede de presentatie plaats van alle eindproducten van de afstudeerders. Ben jij benieuwd naar de impact van muziektherapie?

 
Final Jade Doe - Jazz & Pop Voice

De teksten van Jade Doe lijken op een open dagboek, herkenbaar voor velen en intrigerend voor nieuwsgierige zielen. Haar muziek mengt jazzharmonie met pakkende popmelodieën en aanstekelijke hooks. Voor deze speciale gelegenheid treedt Jade woensdag 19 juni op met haar gebruikelijke band, verrijkt met getalenteerde achtergrondzangeressen en andere artiesten. Ze studeert hiermee af van de bacheloropleiding Jazz & Pop Arnhem

Kom luisteren naar Jade

 
PROTO filmfestival: de beste films door aankomend talent uit Zwolle
Voor het eerst presenteert PROTO samen met Het Fraterhuis het PROTO Filmfestival. Vier Zwolse scholen – ArtEZ, Cibap, Deltion en Landstede – tonen het beste werk van hun studenten. De studenten komen van diverse opleidingen, waaronder Animation Design, en presenteren een scala aan eindproducten, variërend van korte animatiefilms tot fictieve verhalen. PROTO is onderdeel van de Finals expositie ArtEZ Art & Design en Masteropleidingen Zwolle.
 

Lichting '24

Wil je meer weten over de afstudeerders van ArtEZ, zoals hoe ze hun opleiding ervaren hebben, welke toekomstplannen ze hebben en wat hun tips voor huidige studenten zijn? Neem dan een kijkje op de studentenpagina's

Instagram-takeovers

Studenten van ArtEZ nemen het Instagram-account van ArtEZ regelmatig over tijdens de finals! Deze enthousiastelingen nemen jou als Instagram-volger mee achter de schermen bij hun afstuderen, zodat jij kunt zien waar ze allemaal mee bezig zijn. Neem een kijkje en houd je ogen ook open voor alle takeovers die nog komen gaan!

Mis niks

Mis niks van de finals door alle sociale media-kanalen te volgen. Heb jij al evenementen bezocht? Deel je ervaring op de socials met #ArtEZfinals!

Ook in je mailbox loop je niks mis. De ArtEZ Monthly-nieuwsbrief verschijnt tot aan de zomervakantie wekelijks als finals-special. Schrijf je hier in.

Houd de agenda in de gaten en kies jouw favoriete finals-events!