naar nieuwsoverzicht
7 juni 2024

De nieuwe lichting afstudeerders schittert tijdens de finals

Onze nieuwe lichting afstudeerders staat te trappelen om haar werk en talenten aan de wereld te laten zien. Van een kwetsbare voorstelling over mentale gezondheid in de muziekwereld, tot de nieuwe generatie modeontwerpers, de finals-agenda zit er in ieder geval vol mee. 

Heb jij ook al spetterende finals events langs zien komen? Zo niet, dan bij deze! Naast de agenda valt er nog meer te lezen en te bekijken over de finals: denk aan mooie stories op de site en inspirerende beelden op de socials. 

Agenda

Kom jij langs bij de vele evenementen die de afstudeerders organiseren?

Graduation Show Fashion Design

Ontmoet Generation 66! De naaimachines gloeien nog, want de gloednieuwe afstudeercollectie van de Fashion Design-studenten verschijnt op de catwalk. Tijdens de Fashion Show laten studenten niet alleen het afstudeerwerk zien, maar ook dat van eerste- en tweedejaarsstudenten. De film Collectie Arnhem '24 wordt ook vertoond tijdens de show. Kan je er helaas niet bijzijn? Houd dan de socials in de gaten om er een glimp van mee te krijgen. 

Ook de laatstejaarsstudenten van Artisteducator in Dans staan te springen om jou en het werkveld te laten zien wat ze de afgelopen vier jaar hebben geleerd! Op 7 juni is de finals-performance Up Close voor het laatst te zien. De studenten delen hun profilering, fascinatie, ontwikkelingen en nog veel meer. 

Final Min Won - Jazz & Pop Drums

Min Won is een Zuid-Koreaanse drummer, improvisator en componist. Hij speelde als kind muziek in de kerk en speelt nu graag genres als free jazz, moderne jazz, improvisatiemuziek met dansers, fusion, funk en gospel. Op 10 juni studeert hij af van de bacheloropleiding Jazz & Pop Arnhem en laat hij zijn drumkunsten zien en horen. Ben je benieuwd naar de veelzijdigheid van Mins muziekstijlen? 

Bekijk hier waar je moet zijn

Amber Wolters - Popacademie basgitaar

Amber Wolters sluit haar bacheloropleiding Basgitaar aan de Popacademie af met een show in de Theaterzaal van het ArtEZ Conservatorium in Enschede. Tijdens haar finals-concert speelt ze met verschillende bands. Naast uitgebracht werk zal ze ook haar nieuwe muziek laten horen op 12 juni.

Lees meer over de gratis show

Silence Must Be 

Door het vertellen van zijn persoonlijke verhaal in de vorm van een muziektheatervoorstelling, probeert Wessel Kruisselbrink het taboe over mentale gezondheid in de (klassieke) muziekwereld te doorbreken. Wessel studeert met zijn voorstelling Silence Must Be af van de bacheloropleiding Klassieke Muziek met als hoofdvak slagwerk. 

Lees meer over Silence Must Be

Heb je geen tijd om deze finals te bezoeken? Houd dan vooral de rest van de agenda in de gaten, zodat je niks mist! Er komt nog genoeg moois aan; denk aan het finalsfestival van de opleiding Artisteducator in Theater & Media op 15 en 16 juni. Hét moment dat de afstudeerders hun werk kunnen laten zien.

Lekker lezen

Op artez.nl/finals staat heerlijk leesvoer voor je klaar, in de vorm van inspirerende stories over de afstudeerders. Je vindt er de komende periode allerlei verhalen om een idee te krijgen van wat de afstudeerders van ArtEZ meemaken en te vertellen hebben!

Bart, Noortje en Lucas nemen hun publiek mee op een muzikale reis in poppodium Hedon

Noorderlicht is de naam van het muzikale trio van vierdejaarsstudenten Bart, Lucas en Noortje, die afstuderen van de opleiding Docent Muziek in Zwolle. Zij hebben de afgelopen twee jaar gewerkt aan hun debuutalbum. Als onderdeel van hun eindexamen presenteren de afstuderende studenten dit aan hun publiek op 13 juni in poppodium Hedon in Zwolle. Wil je weten hoe de show eruitziet, hoe de band samenkwam en wat de toekomst van Noorderlicht is?

Lees dan de story hier

Hoe opblaaspoppen Martijn terugbrachten naar de klassieke beeldhouwtraditie
Na zijn afstuderen aan de toenmalige afdeling beeldhouwen van AKI ArtEZ Academie voor Art & Design werkte Martijn Stellinga zowel binnen als buiten de cultuursector. Uitgeleerd was Martijn echter nog niet. Zeventien jaar na zijn afstuderen startte hij aan de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving op Maat in Zwolle. Een paar weken voor hij zijn opleiding afrondt, vertelt Martijn over zijn afstudeerwerk.
Het is geweldig om een hele groep mooie mensen om je heen te hebben die vanuit liefde met hun werk bezig zijn en waarvan iedereen unieke ervaringen meeneemt naar de academie.
 

Lichting '24

Wil je meer weten van alle afstuderende studenten van ArtEZ, zoals hoe ze hun opleiding ervaren hebben, welke toekomstplannen ze hebben en wat hun tips voor huidige studenten zijn? Neem dan een kijkje op de studentenpagina's

Mis niks

Mis niks van de finals door alle sociale media-kanalen te volgen. Heb jij al wat evenementen bezocht? Deel je ervaring op de socials met #ArtEZfinals!

Ook in je mailbox loop je niks mis. Aankomende tijd verschijnt elke week de finals-special van de ArtEZ Monthly-nieuwsbrief. Schrijf je hier in.

Houd de agenda in de gaten en kies jouw favoriete finals-events!