Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Fashion Design
Collectie Arnhem ’22 (foto Philipp Kern)

Fashion Design

Collectie Arnhem ’22 (foto Philipp Kern)
  • Bachelor
  • 4 jaar, voltijd
  • Engels
  • Arnhem

Modeontwerper worden? De bachelor Fashion Design van ArtEZ in Arnhem behoort tot de beste modeopleidingen van Europa.

Fashion Design

Waarom kiezen voor Fashion Design in Arnhem?

Excellente opleiding

Fashion Design in Arnhem behoort tot de beste modeopleidingen van Europa en is onderscheiden met de prestigieuze Grand Seigneur.

Gericht programma

Focus op creativiteit, oorspronkelijkheid, vakmanschap en werkdiscipline.

Vanuit een sterke basis

Na een gedegen brede basis krijg je mogelijkheden tot specialisatie in 2D of 3D.

Hechte community

Je komt te studeren in een hechte community waarin je wordt omringd door studenten met dezelfde passie.

Veelzijdig

Je leert vaardigheden die je nodig hebt in de mode-industrie, van patroontekenen tot fotografie.

Ontwerpvrijheid

Je krijgt de vrijheid om te ontdekken wie jij bent als ontwerper en wat je wilt maken.

Internationaal gerenommeerde mode opleiding

Modeontwerper worden? De bachelor Fashion Design van ArtEZ in Arnhem biedt aanstormend ontwerptalent vier jaren van onderwijs en training van hoge kwaliteit. Met deze stevige basis kun je na de opleiding een positie verwerven binnen de mode-industrie.

Belangrijke accenten tijdens de opleiding zijn het ontwikkelen van creativiteit, originaliteit en gevoel voor actualiteit, een sterk kritisch en analytisch vermogen en focus op praktische en ambachtelijke vaardigheden.

Mode lijkt een glamoureus vak, maar in werkelijkheid is het er heel hard werken. Al tijdens de mode opleiding kweek je daarvoor de juiste mentaliteit en werkdiscipline, onder andere door een groot aantal contacturen.

Grand Seigneur

De in binnen- en buitenland hooggewaardeerde opleiding ArtEZ Fashion Design in Arnhem kan bogen op een lange lijst van afgestudeerde ontwerpers en mode-illustratoren die een glansrijke carrière hebben opgebouwd. De hbo-opleiding werd in 2011 onderscheiden met de Grand Seigneur, voor meer dan vijftig jaar baanbrekend en innovatief modeonderwijs op het hoogste niveau. ArtEZ Fashion Design in Arnhem is tot op heden de enige onderwijsinstelling in Nederland aan wie deze prestigieuze oeuvreprijs vanuit de Nederlandse mode-industrie is toegekend. 

Na de studie

Na de bachelor Fashion Design mag je de titel Bachelor of Arts voeren en kun je als zelfstandig ondernemer of in teamverband bij een bedrijf aan de slag als ontwerper of mode-illustrator. Er zijn allerlei mogelijkheden; van couture en ready-to-wear tot denimindustrie of sportswear, of een specialisatie in print- en textieldesign, of pattern-design. Een deel van onze alumni start na verloop van tijd een eigen kledingmerk. Wil je na de opleiding verder studeren, dan zijn er verschillende (inter)nationale masters die goed aansluiten op de bachelor Fashion Design.

Website Fashion Design

Toile de Luxe, Benji Nijenhuis & Nemo Cheminée (FD4), foto door Nemo Cheminée

Binnenkijken

Benieuwd hoe ArtEZ Academie voor Art & Design Arnhem er van binnen uitziet? Proef de sfeer in de werkplaatsen, ateliers, leslokalen, kantine of mediatheek en bezoek de academie online! Een tour in je eigen tempo.

Virtual tour