naar nieuwsoverzicht
16 oktober 2023

ArtEZ-alumnus Lisanne Peters is de innovatiefste student van Nederland 2023!

Lisanne Peters, Product Design-alumnus, mag zich de Innovatiefste Student van Nederland 2023 noemen. Zij won met haar initiatief Symbiomatter de groeireis door Silicon Valley én de golden ticket naar The Next Web Amsterdam 2024.

Symbiomatter

Foam is doorgaans gebaseerd op plastic wat resulteert in enorm veel afval aangezien de levensduur van het materiaal veel langer is dan de gebruiksduur van het product. Symbiomatter biedt een oplossing die 100% biologisch afbreekbaar is. 

Nationale wedstrijd INNOVATE & Quest

De nationale wedstrijd werd uitgezet door Gelders innovatieplatform INNOVATE en het grootste populair wetenschappelijk magazine van Nederland, Quest. Voor het derde jaar op rij gingen zij samen op zoek naar de nieuwe generatie changemakers: studenten die de wereld duurzamer, gezonder en/of eerlijker willen maken. Uit een kleine 100 inzendingen vanuit heel Nederland werden de 8 meest veelbelovende initiatieven geselecteerd. Deze 8 finalisten doorliepen in september een intensieve bootcamp met diverse trainingen en coaching om hun initiatief verder te ontwikkelen. Op de finaleavond werd middels een live pitch battle in Musis Arnhem besloten wie de winnaar werd. De jury bestond uit: Maartje de Gruyter (adjunct-hoofdredacteur Quest), Christiaan Holland (directeur Startclub Arnhem) en Joep Stokkermans (directeur R&D ITEC).

“Nu laten we eindelijk zien dat we toe zijn aan een duurzame toekomst.”
Winnaar Lisanne Peters

Credit: Elske Nissen voor INNOVATE

Over Product Design

Ben je een avonturier met verbeeldingskracht, een ondernemende maker of een ambitieuze uitvinder? De hbo-opleiding Product Design leidt je op tot een innoverende ontwerper die producten ontwikkelt voor de wereld van morgen. Daarbij dagen we je uit om de grenzen te verleggen van wat je kunt dromen, denken en maken. 

Meer over deze opleiding

Over het lectoraat Tactical Design

Lisanne deed haar onderzoek bij het lectoraat Tactical Design. In dit lectoraat worden ontwerpers uitgedaagd om na te denken over hoe zij kunnen bijdragen aan een duurzame en inclusieve toekomst. Omdat het voor een enkele ontwerper onmogelijk is om alle kennis te hebben die nodig is om een sociaal en ecologisch duurzame toekomst te creëren, is er een samenwerking nodig met verschillende wetenschapsdomeinen, overheden, bedrijven, maatschappelijke instellingen en zelfs burgers. Ontwerpers moeten ook hun eigen visuele verbeeldingskracht gebruiken om concrete materialen te creëren met als doel de toekomst te veranderen.

Bezoek de website van het lectoraat