naar nieuwsoverzicht
13 juni 2023

Genomineerden Heij Konijn Prijs komen in 2023 van ArtEZ Conservatorium in Arnhem

Het Heij Konijn Fonds is in 1995 opgericht bij testament van mevrouw R.M. Heij Konijn, weduwe van oud-wethouder J. Heij van Arnhem, ter ondersteuning van jonge, succesvolle kunstenaars en artiesten. Jaarlijks steunt het fonds drie afstudeerders van de Arnhemse academies van ArtEZ met een financiële donatie. In 2023 komen de genomineerden van het ArtEZ Conservatorium in Arnhem.

Het prijzengeld

De drie genomineerde studenten worden aan het fonds aangedragen door de hoofden van verschillende opleidingen. De genomineerden geven elk een pitch van 10 minuten over hun vorm te geven beroepspraktijk. Het prijzengeld (tweemaal 500,- euro en eenmaal 1500,- euro) wordt verdeeld naar aanleiding van het oordeel van de jury.

De jury

De jury bestaat uit uit Tamara Rookus (ArtEZ Business Centre), Catelijne de Muijnck (ArtEZ Studium Generale), Bas Aaftink en Laurien Timmermans (ArtEZ Conservatorium). De jury zal in haar oordeel focussen op de beroepsperspectieven van de kandidaten, en hoe ze hun talent willen inzetten voor een geslaagde start van hun carrière. Het ArtEZ Business Centre biedt de genomineerden daarbovenop een bedrag van 500 euro aan, dat ze kunnen gebruiken voor het inhuren van een coach die ze begeleidt in de zakelijke kant van hun beroepspraktijk.

De genomineerden

De prijsuitreiking vindt plaats op 7 juli, tijdens de diploma-uitreiking in Concertzaal van het ArtEZ Conservatorium in Arnhem. De genomineerden voor de Heij Konijn Prijs 2023 zijn:

Elsa Steixner (Jazz & Pop Arnhem)

Elsa heeft zich tijdens haar studie ontpopt tot een avontuurlijke en eigenzinnige verhalenverteller die de haar aangereikte kennis en vaardigheden heel goed weet te filteren. Elsa richt zich op haar authentieke manier van vertellen, waarbij ze haar publiek bij het proces betrekt. Elsa neemt je live op het podium en in haar videoclips gemakkelijk bij de hand door een veelheid aan emoties, van verdriet tot uitbundige vreugde, over een spectrum van introspectie tot extraverte nieuwsgierigheid.

Isa Zwart en Joy Delphi - samen Colletief Teder (Muziektheater)

Zowel uit het werk van Isa als van Joy spreekt een grote betrokkenheid bij actuele maatschappelijk thema ’s. Zo ging hun voorstelling Heksenhamer, verwijzend naar het gelijknamige handboek voor heksenjacht uit de 15e eeuw, over hoe vrouwen door de eeuwen heen last hebben van seksuele intimidatie. Zowel Isa als Joy zijn talentvolle makers die op een eigenzinnige wijze hun vocale en instrumentale vaardigheden weten in te brengen in hun voorstellingen. Met optredens in o.a. Paradiso Noord (Amsterdam), Eurosonic Noorderslag (Groningen) en Luxor Live (Arnhem) is Isa Zwart inmiddels een bekende zanger/ singersongwriter. Joy Delphi was vorig jaar op het Holland Festival te zien in de voorstelling A play for the living in a time of extinction. 


 

Justus Berger (Composition for Film & Theatre)

Justus Berger is een getalenteerde, authentieke, enthousiaste en diverse componist, met vaardigheden in orkestratie, stemvoering, technische productie, instrumentatie en meer - maar dat is nog maar het begin. Hij is ook een getalenteerd uitvoerend musicus, dirigent, opnametechnicus, soundmaker, filmmaker, filmregisseur, acteur en marketingwizard. Hij is een echte teamplayer en een fantastische communicator. Hij vertelt verhalen met zijn werk, deelt emoties en filosofische ideeën en vecht voor waar hij in gelooft, allemaal door zijn geïnspireerde combinaties van verschillende akoestische en digitale media en live optredens, waarbij hij altijd humor, verrassing, intelligentie, kwetsbaarheid en wijsheid integreert.

Meer info