naar nieuwsoverzicht
6 december 2022

GESPOT: ArtEZ-alumni laten zien dat schilderkunst vitaler dan ooit is

Een lovende recensie voor de Buning Brongers-prijswinnaars en ArtEZ-alumni Cao Tang en Muzammil Hussain! Het Parool bezocht de expositie Arti et Amicitiae, waar het jonge schildertalent exposeert tot en met zaterdag 10 december.

Prijswinnaars

In juli wonnen Cao Tang (BEAR Fine Art in Arnhem) en Muzammil Hussain (Fine Art in Enschede) de Buning Brongers prijzen. Uit 69 genomineerden werden zes winnaars gekozen, waarvan maar liefst twee ArtEZ-alumni.

Cao Tang

Het Parool benoemde de koele schilderijen van Cao Tang met stip het beste werk in de tentoonstelling. “De Chinese alumnus van het Arnhemse ArtEZ maakt een soort surrealistische pictogrammen waarin gevangenisgebouwen door een verrekijker worden bekeken, een camping wordt gedeconstrueerd of een vliegtuig neerstort aan de horizon.”

Muzammil Hussain

Het Parool bewonderde het werk van de ArtEZ AKI-alumnus Muzammil Hussain, die figuratieve composities maakt, waarin het verhaal wegdrijft in nachtelijke duisternis. 

“De diversiteit van hun werk, dat nu te zien is bij Arti et Amicitiae, toont aan hoe vitaal de schilderkunst nog steeds – of weer – is.”