Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Muziektheater
Menu Muziektheater

Na de studie

Na de studie

Als muziektheatermaker en -performer geef je je eigen praktijk vorm. Niemand weet hoe het vakgebied er over een paar jaar uitziet: de banen van straks bestaan nu misschien nog niet. Na de master Muziektheater weet je beter wat jou onderscheidt van andere creatieve professionals, en ben je in staat daar artistiek uitdrukking aan te geven. Eenmaal afgestudeerd ben je klaar om het werkveld te vernieuwen en te verbreden, er op eigenzinnige wijze invulling aan te geven.

Multidisciplinair maken en performen

Met je masterdiploma op zak heb je een helder beeld van jouw toegevoegde waarde en kun je je krachtig positioneren in het werkveld van muziektheater. Je bent in staat om jezelf en je werk kritisch te bevragen en om buiten de grenzen van je eigen referentiekader te treden. Je spreekt de talen van verschillende disciplines en weet theater en muziek met elkaar te verenigen, waardoor je vernieuwing met meerwaarde creëert.

Zelfstandig ondernemen

Veel afgestudeerden starten een eigen collectief, stichting of onderneming. Dat brengt uitdagingen met zich mee. Het ArtEZ Business Centre (ABC) is het centrum voor ondernemerschap binnen ArtEZ: het verbindt studenten en afstudeerders met de arbeidsmarkt en het bedrijfsleven en biedt hulp bij zelfstandig ondernemen.  

Titel en diploma

Na succesvolle afronding van de Master Muziektheater mag je de titel Master of Music (MMus) voeren.

Deze studie is in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO) te vinden onder code 44739. De formele opleidingsnaam, waaronder deze studie bekend is bij het CROHO, is Master Muziek. Deze CROHO-naam komt op je diploma te staan.

Foto: Mirthe Dokter