Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
International Master Artist Educator
Menu International Master Artist Educator

Aanmelden en toelating

Aanmelden en toelating

Bij iMAE verwelkomen we kunstenaars met een eigen onderwijs- of artistieke praktijk, of (kunst)docenten die werkzaam zijn in het onderwijs. Op deze pagina vindt je meer informatie over hoe je aan te melden, de toelatingscriteria en de toelatingsprocedure. Ook vind je op deze belangrijke data en deadlines met betrekking tot de aanmeld- en toelatingsprocedure.

Direct aanmelden

Je meldt je voor de opleiding aan via Studielink. Lees hieronder eerst de toelatingseisen en aanmeldprocedure.

Direct aanmelden via Studielink

Toelatingscriteria

Benieuwd waar je ten minste aan moet voldoen om je te kunnen aanmelden voor de international Master Artist Educator? Hieronder een overzicht:

  • een bachelordiploma in een creative discipline, of een gebied dat te maken heeft met onderwijs of sociaal geëngageerd werk;
  • een positieve uitslag van het toelatingsexamen;
  • en een bewijs van het vereiste taalniveau. Kijk voor meer informatie naar de algemene taaleisen voor ArtEZ masteropleidingen.

Twijfel je nog of je voldoet aan de toelatingseisen van deze masteropleiding? Neem dan gerust contact op met studentenzaken via studentaffairs@artez.nl.

Belangrijke data en deadlines
De toelatingsgesprekken vinden op verschillende momenten in het jaar plaats. Als je in september 2023 wilt starten met deze masteropleiding, kun je je nog aanmelden voor de laatste toelatingsgesprekken. Hieronder de data en deadlines voor het aanmelden en het inleveren van je documenten:
- Deadline voor aanmelden via Studielink: 8 mei 2023
- Deadline voor het indienen van toelatingsdocumenten: 15 mei 2023
- Toelatingsgesprekken: 22 en 23 mei 2023

Toelatingsprocedure: dit kun je verwachten

Stap 1: aanmelden via Studielink

Eerst meld je je aan via  Studielink. Afhankelijk van waar je woont en in welk stadium van je studie je bent, moet je enkele belangrijke documenten indienen. Denk hierbij aan een kopie van je paspoort en je bachelordiploma. Studielink helpt je stap voor stap hier doorheen.

Stap 2: Aanleveren van andere, relevante documenten

Na je aanmelding via Studielink worden je diploma's (indien reeds behaald op het moment van aanmelding) en documenten gecontroleerd. Ondertussen vragen wij je om het volgende in te dienen:

  • je cv;
  • een kunstzinnig statement, waarin je verbanden legt tussen je kunstpraktijk, interesses en je motief om aan iMAE te studeren;
  • een portfolio dat een duidelijk beeld geeft van jouw huidige praktijk.
     

Stap 3: Het toelatingsgesprek

Op basis van jouw toelatingsgegevens beslissen we of je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Tijdens het gesprek richten we ons op de inhoud van je portfolio, je motivatie, onderzoeksinteresses en taalvaardigheid. Verder letten wij op jouw houding ten opzichte van de kernwaarden van iMAE: empathie, zorg en vertrouwen.

Stap 4: Toelating

Binnen twee weken na het gesprek krijg je bericht over de uitkomst van de toelatingsprocedure en verdere begeleiding bij de inschrijving. De toelating is uitsluitend geldig voor het studiejaar dat direct volgt op het toelatingsexamen.

Beurzen

Als je niet in de EU/EER woont, zijn er twee beurzen die je kunt aanvragen: de ArtEZ-beurs of de Holland-beurs. Voor beide beurzen geldt als deadline 1 mei. Neem contact op met Studentenzaken voor informatie over studiebeurzen, verblijfsvergunningen en andere verwante vragen.

Meer informatie?

Heb je vragen over de toelating of wil je meer informatie? Neem dan contact op te nemen met iMAE co-coördinator Maxime Coster via iMAE@ArtEZ.nl. Kijk op de onderstaande pagina's voor meer informatie over collegegeld, en algemene informatie over studeren bij ArtEZ.