Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu International Master Artist Educator
Alle opleidingen   International Master Artist Educator

International Master Artist Educator

  • Master
  • 1 jaar, voltijd
  • Engels
  • Arnhem

De international Master Artist Educator (iMAE) van ArtEZ is een sociaal geëngageerde masteropleiding met een focus op kunstonderzoek en Issues-Based Art Education. Als iMAE-student maak je deel uit van een nieuwe generatie kunstenaars en word je een artisteducator die kunst inzet voor gelijkheid en sociale rechtvaardigheid.

Ontdek meer

  1. Facebook
  2. YouTube
  3. Instagram
International Master Artist Educator

Waarom kiezen voor de international Master Artist Educator (iMAE)?

Duurzame, sociale verandering mogelijk maken

Je ontwikkelt je vaardigheden om duurzame sociale verandering mogelijk te maken op basis van wederzijds respect voor jezelf en anderen.

Een gemeenschap van gepassioneerde artisteducators

Je maakt deel uit van een diverse internationale leergemeenschap die jouw passie voor het veranderen van de wereld via kunst deelt.

Werken en leren op locatie

Je werkt op locatie in residenties in Nederland en Noord-Ierland, samen met gemeenschappen die het meest te lijden hebben onder sociale of culturele marginalisering.

Lokale en globale focus

Verbind jouw interesses en talenten met maatschappelijke kwesties van lokaal en mondiaal belang.

Artivisme als activisme

Je zet jouw eigen artistieke praktijk en onderzoek in als tool voor sociale verandering.

Theorie in praktijk brengen

Je wordt een unieke beoefenaar en een toonaangevende vertegenwoordiger op het gecombineerde gebied van sociaal ge├źngageerde kunst en Issues-Based Art Education.

Wat het betekent om een artisteducator te zijn

Als masterstudent bij iMAE word je niet opgeleid tot kunstdocent, maar tot artisteducator: een cultureel werker die ernaar streeft negatieve verhalen over culturele verschillen aan de kaak te stellen, diversiteit te bevorderen en hedendaagse sociale vraagstukken aan te pakken. 

Als artisteducator staat leren centraal in je artistieke werk. Deze focus op leren en zingeving inspireert je om te onderzoeken wat het betekent om te zijn wie je bent, en wat jouw rol is als artisteducator in het aanpakken van complexe, maatschappelijke kwesties.

Het co-creëren van een nieuwe generatie kunstenaars die hun vaardigheden, capaciteiten en kennis ontwikkelen om duurzame sociale verandering mogelijk te maken: dat is iMAE.
JOHN JOHNSTON, hoofd iMAE

Werken met én voor de gemeenschap

De international Master Artist Educator (iMAE) draait om 'werken met'; of dit nu met je eigen gemeenschap is of met verschillende groepen en individuen in Site Specific Colleges. Je leert als student op een professionele en proactieve manier te werken met iedereen die behoefte heeft aan jouw aanwezigheid, of dat nu in de publieke of private sector is. Je werkt samen met onder andere kunstenaars, docenten, studenten en NGOs. Als afgestudeerde van iMAE maak je deel uit van een internationale beweging die zich inzet voor het herdefiniëren van kunstonderwijs om aan de eisen van onze wereld te voldoen.

iMAE in beeld