Kunsteducatie

Toelating

"Ik wil beter leren verwoorden wat mijn doelstelling is en hoe ik mezelf professioneler presenteer."

Roos Koenders
Oud-student

Toelating

ArtEZ zoekt zeer gemotiveerde kunstvakdocenten en andere professionals (kunstenaars, managers, universitair geschoolden en onderzoekers) die aantoonbare ervaring hebben in de kunsteducatie.

Toelatingseisen master Kunsteducatie

  • Bachelor kunstvak docentdiploma of een gelijkwaardig hbo-diploma gerelateerd aan kunst- en cultuur. Kandidaten met een WO achtergrond zijn toelaatbaar, mits zij beschikken over aantoonbare werkervaring in de kunsteducatie.
  • Werkzaam in de kunsteducatie, of zicht op een relevante werkplek op korte termijn.
  • Voor buitenlandse studenten gelden taaleisen.
  • Motivatiebrief en cv.
  • Toelatingsgesprek.

We zoeken kandidaten met enthousiasme voor onze cross-disciplinaire benadering. De masteropleiding stelt tijdens het selectieproces een zo evenwichtig mogelijke groep samen. Hierbij waarborgt ArtEZ het interdisciplinaire karakter van de opleiding.

Motivatiebrief en cv

We vragen je een recent cv en motivatiebrief voor masterstudie te sturen. Op basis van je cv en motivatiebrief ontvang je bericht over je toelaatbaarheid en een uitnodiging voor toelatingsgesprek.

Toelatingsgesprek

Om toegelaten te worden tot de master kunsteducatie is het verplicht deel te nemen aan een toelatingsgesprek. Tijdens het toelatingsgesprek word je geïnterviewd door het hoofd masteropleiding en een masterdocent.

Uitslag en geldigheid

Je krijgt binnen drie werkweken bericht of je toegelaten bent. In geval van afwijzing proberen we je inzicht te geven in de redenen daarvoor.

Een positieve toelating is alleen geldig voor de studie waarvoor je je hebt aangemeld. Als je voor een studie of specialisatie op een andere locatie toelating wilt doen, moet je je hier apart voor inschrijven. De toelating is uitsluitend geldig voor het studiejaar dat direct volgt op het toelatingsexamen.

Aanmelden

Aanmelden doe je via Studielink. Na je aanmelding ontvang je een mail van de opleiding over de toelating.