Kunsteducatie

Toelating

"Ik wil beter leren verwoorden wat mijn doelstelling is en hoe ik mezelf professioneler presenteer."

Roos Koenders
Oud-student

Toelating

ArtEZ zoekt zeer gemotiveerde kunstvakdocenten en andere professionals (kunstenaars, managers, universitair geschoolden en onderzoekers) die aantoonbare ervaring hebben in de kunsteducatie.

Toelatingseisen master Kunsteducatie

  • Bachelor kunstvakdocentdiploma of een gelijkwaardig hbo-diploma gerelateerd aan kunst- en cultuur. Kandidaten met een WO achtergrond zijn toelaatbaar, mits zij beschikken over aantoonbare werkervaring in de kunsteducatie.
  • Werkzaam in de kunsteducatie, of zicht op een relevante werkplek op korte termijn.
  • Voor buitenlandse studenten gelden taaleisen.
  • Motivatiebrief en cv.
  • Toelatingsgesprek.

Motivatiebrief en cv

We vragen je een recent cv en motivatiebrief voor de masterstudie op te sturen. Op basis van je cv en motivatiebrief ontvang je bericht over je toelaatbaarheid en een uitnodiging voor toelatingsgesprek. In de motivatiebrief willen we graag terugzien wat jij onze leergemeenschap te bieden hebt en wat je bij ons hoopt te leren en te ontdekken. Ook zijn we erg benieuwd naar je visie op waar kunsteducatie voor jou om draait.

Toelatingsgesprek

Het toelatingsgesprek is een vast onderdeel van de toelatingsprocedure.  In dit gesprek wordt nader ingegaan op jouw studievraag en mogelijkheden van de opleiding. Ook organiseren we een groepsopdracht, waarin samenwerken centraal staat. 

Uitslag en geldigheid

Je krijgt binnen twee weken bericht of je toegelaten bent. In geval van afwijzing beschrijven we ook de redenen daarvoor.

Een positieve toelating is alleen geldig voor de studie waarvoor je je hebt aangemeld. Als je voor een studie of specialisatie op een andere locatie toelating wilt doen, moet je je hier apart voor inschrijven. De toelating is uitsluitend geldig voor het studiejaar dat direct volgt op het toelatingsexamen.

Aanmelden

Aanmelden doe je via Studielink. Na je aanmelding ontvang je een mail van de opleiding over de toelating.