Interieurarchitectuur

Toelating

Goed voorbereid naar het toelatingsexamen?

Volg de Vooropleiding Art & Design

Toelating

ArtEZ zoekt voor de studie Interieurvormgeving in Zwolle ambitieuze studenten die zich willen ontwikkelen tot ruimtelijk ontwerper met een eigen visie. Je moet zelfstandig kunnen werken, initiatief tonen, creatief zijn, een gevoel voor ruimte hebben en affiniteit tonen voor maken en onderzoeken. Nieuwsgierig naar de wereld van nu en morgen.

Om toegelaten te worden tot de studie moet je voldoen aan de toelatingseisen. Daarnaast doe je een toelatingsexamen.

Voor je toelating is het belangrijk dat je werk hebt gemaakt. Naast tekeningen, schilderijen, fotoseries, animaties en websites zien we ook graag ruimtelijk werk zoals meubels, kleding of objecten. Wanneer je een mbo-4 opleiding hebt afgerond op creatief gebied raden we je aan om naast het werk dat je voor de opleiding hebt gemaakt ook eigen werk (schetsen, tekeningen, etc.) aan ons te laten zien. Ook wanneer je in je havo- of vwo-opleiding een creatief vak in je pakket hebt, is het goed om daarnaast eigen werk mee te nemen.

Handschetsen zijn een belangrijk onderdeel in de opleiding. Begin daarom in voorbereiding op je toelating, in bijvoorbeeld een schetsboek, elke dag een ruimtelijke tekening (naar de waarneming) te maken.

Verder is het van belang dat je je verdiept in hedendaagse cultuur, dat je regelmatig tentoonstellingen van hedendaagse kunst bezoekt in musea, galeries en kunstenaarsinitiatieven. Bekijk en lees regelmatig binnen- en buitenlandse kunst- en ontwerptijdschriften: MetropolisM, Kunstbeeld, Frame, DAMn, Dezeen. Bekijk ook eens de kunstbijlage van de krant, met name het Cultureel Supplement van NRC Handelsblad, Trouw en de Volkskrant.

Ben je nieuwsgierig of jouw portfolio aan de gestelde criteria voldoet? Kom dan naar onze open dagen. Tijdens de open dagen kun je jouw portfolio laten bekijken door onze studenten.