Interieurarchitectuur

Toelating

Goed voorbereid naar het toelatingsexamen?

Volg de Vooropleiding Art & Design

Toelating

ArtEZ zoekt voor de studie Interieurvormgeving in Zwolle ambitieuze studenten die zich willen ontwikkelen tot ruimtelijk ontwerper met een eigen visie. Je moet zelfstandig kunnen werken, initiatief tonen, creatief zijn, een gevoel voor ruimte hebben en affiniteit tonen voor maken en onderzoeken. Nieuwsgierig naar de wereld van nu en morgen.


ONLINE TOELATINGEN I.V.M. CORONAVIRUS: de toelatingsexamens voor deze opleiding gaan gewoon door. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zullen de toelatingen online plaatsvinden. Meld je dus gewoon aan via de button AANMELDEN.  

Bekijk ook de veelgestelde vragen voor aankomende studenten.


Toelatingseisen bachelor Interieurarchitectuur (IN_architecture)

 • Vwo, havo, mbo (niveau 4) of een gelijkwaardig diploma.
 • Voor buitenlandse studenten gelden taaleisen: B2 of vergelijkbaar
 • Portfolio met eigen werk, motivatiebrief en de gemaakte thuisopdrachten.
 • Opdrachten op de academie gemaakt tijdens de toelating.
 • Positieve beoordeling van de twee rondes van het toelatingsexamen.

Toelatingsexamen 

Na je aanmelding voor de opleiding wordt je uitgenodigd toelating te doen. Er zijn meerdere momenten per jaar waarop je toelating kunt doen.

Het toelatingsexamen bestaat uit 2 ronden:  

 1. Portfolio, thuisopdrachten en motivatiebrief. Je kunt dit thuis voorbereiden. Op basis van het ingeleverde werk en je motivatie wordt beoordeeld of je uitgenodigd wordt voor ronde 2. 

  2.Toelatingsdag in Zwolle waaraan je aan opdrachten werkt en een gesprek hebt met de toelatingscommissie. Hier komen ook portfolio, motivatie en thuisopdracht aan bod. 

Stappenplan toelating

In het stappenplan toelating vind je alle informatie die je nodig hebt om je goed voor te bereiden op je toelating.  

Toelatingsdata 

 • woensdag 26 februari 2020 (Portfolio mailen uiterlijk 2 februari 2020)
 • donderdag 16 april 2020 (Portfolio mailen uiterlijk 29 maart 2020)
  LET OP:  de toelatingsexamens voor de opleiding Interieurarchitectuur gaan gewoon door! Om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen zullen de toelatingen online plaatsvinden. Meld je dus gewoon aan via de button AANMELDEN 

Uitslag en geldigheid

Je krijgt binnen drie werkweken bericht of je toelaatbaar bent. In geval van afwijzing proberen we je inzicht te geven in de redenen daarvoor. Een positieve toelating is alleen geldig voor de opleiding waarvoor je je hebt aangemeld. Als je voor een opleiding of specialisatie op een andere locatie toelating wilt doen, moet je je hiervoor apart inschrijven. De toelating is uitsluitend geldig voor het studiejaar dat direct volgt op het toelatingsexamen.

Het komt voor dat meer kandidaten toelaatbaar zijn dan er plekken zijn. Je kunt dan op de reservelijst worden geplaatst. Tijdens het gesprek op de toelatingsdag geef je aan of je daarvoor in aanmerking wilt komen. Zo gauw er een plek beschikbaar komt, nemen we contact met je op.