Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Interieurarchitectuur

Waarom kiezen voor de opleiding Interieurarchitectuur?

Idee en ontwerp

Leer het geheim van een goed ontwerp: de wisselwerking tussen maken, denken en onderzoeken.

Breed vakgebied

Interieur is meer dan de binnenkant van een gebouw. Leer ruimtes, meubels en objecten ontwerpen.

Aandacht voor ambacht

In goed uitgeruste werkplaatsen leer je onder begeleiding van assistenten de kneepjes van het ambacht.

Succesvol samenwerken

Door interdisciplinaire projecten leer je succesvol samenwerken. Een skill die je in dit vakgebied nodig hebt.

Ontwikkel je visie

Zoek de grenzen van jezelf en het vakgebied op. Leer vooruitlopen op de vraag van de toekomst.

Persoonlijke aandacht

Je leerjaar bestaat nooit uit meer dan 25 studenten. Hiermee garanderen we een persoonlijke aanpak.

Human Matters

Ben je nieuwsgierig naar mensen en wat hen bezighoudt? En wil je leren hoe je binnen- en buitenruimtes voor mensen vormgeeft, rekening houdend met de gebruiker(s) ervan en vanuit een besef van verantwoordelijkheid voor de omgevingDe vierjarige bachelor Interieurarchitectuur in Zwolle is veel breder dan een binnenhuisarchitect-opleiding. We leiden je op tot ruimtelijk ontwerper; van meubel en interieur tot een gebouw en haar directe omgeving. Kenmerkend voor deze opleiding van ArtEZ zijn de aandacht voor de koppeling van theorie met praktijk en de focus op mens en maatschappij. 

We leiden je op tot een vindingrijke, zelfstandige en kritisch denkende interieurontwerper met reflectief vermogen, die met een open houding en vanuit sociale betrokkenheid betekenis geeft aan je werk. Na de bachelor Interieurarchitectuur van ArtEZ in Zwolle mag je de titel Bachelor of Arts voeren en kun je als ruimtelijk ontwerper aan de slag bij een ontwerpbureau, starten als zelfstandig ondernemer of doorstuderen aan een masteropleiding. 

Kijk ook op de website van Interieurarchitectuur 

Associate degree, bachelor of master? 

ArtEZ biedt verschillende opleidingen op het gebied van interieurarchitectuur en interieurvormgeving. De Associate degree-opleiding Interieurvormgever duurt twee jaar en is gericht op het creëren van sfeer in binnenruimtes met behulp van licht, materiaal en proportie. De bachelor Interieurarchitectuur duurt vier jaar en gaat nog een stap verder; hierbij ontwikkel je ook je eigen kunstenaarschap in relatie tot sociaal-maatschappelijke vraagstukken.

In de tweejarige master Interieurarchitectuur (Corpo-real) ten slotte leer je de discipline bevragen: wat is nu eigenlijk interieurarchitectuur?