Interieurarchitectuur

Toelating

"Look after goodness and truth, beauty will look after herself."

Eric Gill (1882-1940)
Grafisch ontwerper

Toelating

ArtEZ zoekt voor de master Interieurarchitectuur ambitieuze studenten die zich willen ontwikkelen tot innovatieve, zelfstandige, betrokken en kritische architecten met een eigen kijk op ruimte.

Het onderwijs in de opleiding is Engelstalig. Het studiemateriaal is ook in het Nederlands beschikbaar en voor Nederlandse studenten bestaat de mogelijkheid om het toelatingsexamen en de toetsen in de opleiding indien nodig in het Nederlands te maken. Ook kunnen zij de thesis in het Nederlands schrijven.

Toelatingseisen Master Interieurarchitectuur 

 • Bachelordiploma ruimtelijke vormgeving, bouwkunde of een TU bachelor bouwkunde of gelijkwaardig.
 • Positieve uitslag van het toelatingsexamen. Hierin onderzoeken we wat je kansen zijn om in de studie te slagen.
 • Taaleisen Nederlands B1 of Engels IELTS 6.0, TOEFL paper 550, TOEFL Internet 80, TOEIC2 670 Cambridge CAE - C) aan het begin van het eerste jaar (1 september). Lees meer over de taaleisen.
   

Portfolio, motivatiebrief en cv

Naast je aanmelding via Studielink dien je de volgende documenten op te sturen:

 • Portfolio: Het portfolio graag in pdf-formaat met maximaal twintig projecten die een goed beeld geven van de kwaliteiten van jouw werk. Beschrijf ook kort hoe het tot stand is gekomen.
 • Cv met een overzicht van genoten opleidingen en relevante werkervaringen en vaardigheden.
 • Een korte motivatiebrief waarin je beschrijft wat je plannen zijn en je verwachtingen van de opleiding. Beschrijf jezelf als ontwerper en geef aan hoe je denkt dat dit aansluit op het programma van de opleiding.
 • Beschrijf ook het onderzoek dat je in de opleiding zou willen gaan oppakken.
 • Kopie van je diploma’s.
 • Kopie van je paspoort.

Mail deze documenten naar: corporeal@artez.nl  

Toelatingsexamen

De toelating bestaat uit een gesprek met een toelatingscommissie. Hierin wordt aan de hand van jouw portfolio en motivatiebrief onderzocht wat je kansen en mogelijkheden zijn om in de studie te slagen.

De toelatingsgesprekken vinden plaats in de maanden maart en mei. Het opleidingshoofd en enkele docenten zijn hierbij aanwezig. Daarbij wordt gevraagd naar jouw motivatie en ambities in de opleiding. En we zijn benieuwd naar jouw ambities voor het theoretisch onderzoek in de opleiding. 

Toelatingsdata en deadlines voor aanmelden

 • Aanmelden ronde 1 vóór 1 februari 2019
 • Aanmelden ronde 2 vóór 1 april 2019 (alleen EU/EEA kandidaten)

Uitslag en geldigheid

Ongeveer twee weken na het gesprek ontvang je schriftelijk bericht of je bent toegelaten of niet. Een positieve toelating is alleen geldig voor de opleiding waarvoor je je hebt aangemeld. Als je voor een opleiding of specialisatie op een andere locatie toelating wilt doen, moet je je hiervoor apart inschrijven. De toelating is uitsluitend geldig voor het studiejaar dat direct volgt op het toelatingsexamen.

Voorbereiding op de master Interieurarchitectuur

Een goede voorbereiding op de master interieurarchitectuur is de 12-weekse (elke vrijdag les) pre-master Interieurarchitectuur