Interieurarchitectuur

Toelating

"Look after goodness and truth, beauty will look after herself."

Eric Gill (1882-1940)
Grafisch ontwerper

Toelating

Wij zoeken studenten die innovatie en emancipatie in gang willen zetten binnen het werkveld van Interieurarchitectuur, om zo actuele en toekomstige uitdagingen het hoofd te kunnen bieden.

 Toelatingseisen Master Interieurarchitectuur 

 • Kandidaten moeten in het bezit zijn van een Bachelordiploma, bij voorkeur gerelateerd aan Interieur Architectuur (zoals Bachelor Ruimtelijk Ontwerp of Bouwkunde aan een hogeschool of een Bachelor Bouwkunde aan een technische universiteit, en andere gerelateerde Bachelors).
 • Let op: ook kandidaten met een ander Bachelordiploma zijn uitgenodigd zich aan te melden. De toelatingscommissie neemt de aanmelding in overweging en stelt de relevantie van eerdere studies en werkervaring vast.
 • Aanmeldingen worden met zorg beoordeeld door dde toelatingscommissie. De commissie beoordeeld de kwaliteit van de aanmelding in vergelijking met andere ontvangen aanmeldingen.
 • Kandidaten moeten een portfolio, motivatiebrief en cv indienen.
 • Om toegelaten te worden, moet je eerst een toelatingsexamen afleggen.Tijdens het toelatingsexamen beoordelen we je afstudeerkans.
 • Voor deze Engelstalige opleiding moet je voor 1 september* aan de taaleisen voldoen, ga voor meer informatie naar taaleisen
  *let op: de aanleverdeadline is uiterlijk 1 juni als je een verblijfsvergunning nodig hebt om bij ArtEZ te kunnen studeren!

Portfolio, motivatiebrief en cv

Naast je aanmelding via Studielink dien je de volgende documenten op te sturen:

 • Portfolio: Je portfolio moet in pdf-formaat worden ingediend en moet bestaan uit maximaal 20 projecten die een duidelijk idee geven van de kwaliteiten van je werk. Beschrijf in het kort hoe elk van de projecten tot stand is gekomen.
 • Cv met een overzicht van de opleidingen die je hebt gevolgd en je relevante werkervaring en vaardigheden.
 • Een korte motivatiebrief waarin je beschrijft wat je plannen zijn en welke verwachtingen je hebt van de opleiding. Geef een omschrijving van jezelf als ontwerper en hoe dit volgens jou aansluit op het curriculum van de opleiding. Beschrijf ook het soort onderzoek dat je tijdens de opleiding wilt uitvoeren.
 • Kopieën van je diploma's.
 • Kopie van je paspoort.

E-mail deze documenten via We Transfer naar: corporeal@artez.nl  

Toelatingsexamen

Het toelatingsexamen bestaat uit een gesprek met de toelatingscommissie. Op basis van je portfolio en motivatiebrief en het toelatingsexamen wordt je afstudeerkans beoordeeld. De toelatingsexamens vinden plaats in maart (niet-EU) en mei (EU).

Toelatingsdata en deadlines voor aanmelden

   • Aanmelden ronde 1 vóór 1 februari 2019
   • Aanmelden ronde 2 vóór 1 mei 2019 (alleen EU/EEA kandidaten)
   • In verband met COVID-19 hebben we de toelatingstermijn voor EU/EEA kandidaten verlengd tot 16 augustus 2020.

Uitslag en geldigheid

Ongeveer twee weken na het gesprek ontvang je schriftelijk bericht of je bent toegelaten of niet. Een positieve toelating is alleen geldig voor de opleiding waarvoor je je hebt aangemeld. Als je voor een opleiding of specialisatie op een andere locatie toelating wilt doen, moet je je hiervoor apart inschrijven. De toelating is uitsluitend geldig voor het studiejaar dat direct volgt op het toelatingsexamen.

Voorbereiding op de master Interieurarchitectuur

Een goede voorbereiding op de master interieurarchitectuur is de 12-weekse (een lesdag per week) Corpo-real pre-master Interieurarchitectuur