Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Design Art Technology
Menu Design Art Technology

Toelating

Toelating

Heb je interesse in computers, programmeren, webdesign, games, digital art, UX design, productie van digitale muziek, fotografie, film, mediakunst? Weet je al wat je met HTML kan ontwerpen en heb je al enige ervaring met uploaden op YouTube, editen van filmpjes of gebruik van een telefoon als creatief medium? Dat is handig.  

Direct aanmelden

Je meldt je voor de opleiding aan via de website van Studielink. 

Direct aanmelden bij Studielink

Lees hieronder eerst de toelatingseisen.

Studeren tijdens Corona

Lees de veelgestelde vragen en antwoorden over studievoorlichting, toelating en studeren bij ArtEZ tijdens corona. 

Toch is technologische ervaring geen harde toelatingseis. Belangrijker vinden we het dat je een fascinatie hebt voor digitale media en de informatiemaatschappij. Dat je je kunt verplaatsen in anderen en nieuwsgierig bent naar de impact van technologie op mensen en de samenleving. En dat je problemen van meerdere kanten kunt bekijken en de langetermijngevolgen van handelingen doorziet.   

 • Bekijk de meestgestelde vragen van aankomend studenten over studeren bij ArtEZ en het coronavirus.

Toelatingseisen 

Je krijgt Engelstalig onderwijs. Studiemateriaal is ook in het Nederlands beschikbaar. Voor Nederlandstalige studenten is het mogelijk om de selectieprocedure in het Nederlands te volgen. Ook mogen zij de toetsen tijdens de opleiding in het Nederlands maken.  
 
Wil je je aanmelden voor de bachelor Design Art Technology in Arnhem? Houd dan rekening met de volgende voorwaarden: 

 • Vwo, havo, mbo (niveau 4) of een gelijkwaardig diploma, of zijinstromer met voldoende technologische kennis en vaardigheden; 
 • Voor deze Engelstalige studie gelden taaleisen;
 • Je moet een selectieprocedure doorlopen en deze selectie afsluiten met een positieve beoordeling.   

Aanmelding 

Nadat je je hebt aangemeld via Studielink krijg je een e-mail van de afdeling Studentenzaken van ArtEZ. Daarnaast krijg je van de opleiding een mail, waarin een opdracht staat, die je thuis maakt en meeneemt naar de selectie. Ook staat daarin informatie over het eigen werk (portfolio) dat je moet meenemen. Bij de aanmelding geef je aan op welke dag je selectie wilt doen.  

Selectie  

Na aanmelding voor de selectie doorloop je een selectieprocedure. Hierin onderzoeken we wat je kansen zijn om in de studie te slagen. We toetsen: 

 • Je creërend vermogen: het vermogen je beeldend uit te drukken, te werken vanuit waarneming en concept. Hierbij letten we ook op zaken als inzicht in en gevoel voor kleur, vorm en materiaal, oorspronkelijkheid en originaliteit.
 • Je communicatief vermogen. Hoe communicatief vaardig ben je, in hoeverre kun je je fascinatie en inspiratie delen en toon je daadkracht en discipline?
 • Je vermogen tot kritische reflectie. Hierbij letten we op een onderzoekende en experimentele instelling, belangstelling voor kunst en cultuur en gerichte belangstelling voor het vakgebied.

De selectie bestaat uit: 

 • Een gesprek van tien tot vijftien minuten met de toelatingscommissie. Deze commissie bestaat uit de hoofddocent, een docent en een student. Het gesprek gaat over je motivatie en je belangstelling voor het vakgebied. Buitenlandse studenten voeren dit gesprek via videobellen. 
 • Beoordeling van meegebracht eigen werk. Neem zoveel mogelijk divers werk mee. Bijvoorbeeld zelfgemaakte video’s, muziek, schetsen, een drone of misschien zelfs een game die je eens hebt gemaakt.  
 • Beoordeling van de thuisopdracht, die je na aanmelding bij Studielink hebt gekregen. Deze opdracht bestaat uit het onderzoeken op welke manieren je jouw telefoon kan inzetten als een mobiele productie studio. Neem de uitwerking van de opdracht dus mee naar de selectie. 
 • Twee korte opdrachten die je ter plekke maakt.  
  De selectiecommissie adviseert de Examencommissie of je wel of niet wordt toegelaten.  

Selectiedata en deadlines  

 • Toelatingsexamen 14 februari 2022
 • Toelatingsexamen 28 maart 2022
 • Toelatingsexamen 23 mei 2022

Uitslag en geldigheid 

Je krijgt binnen drie werkweken bericht of je toelaatbaar bent. In geval van afwijzing proberen we je inzicht te geven in de redenen daarvoor. Een positieve toelating is alleen geldig voor de opleiding waarvoor je je hebt aangemeld. Als je voor een opleiding of specialisatie op een andere locatie auditie wilt doen, moet je je hiervoor apart inschrijven. De toelating is uitsluitend geldig voor het studiejaar dat direct volgt op het toelatingsexamen. 

Goed voorbereid naar de selectie 

Overweeg je jezelf aan te melden voor de selectie? Volg de vooropleiding Art & Design. Hierin maak je kennis met de academie en de verschillende opleidingen. Je verdiept je in de studierichting die bij je past en werkt aan je portfolio.  

Direct aanmelden

Weet je genoeg en wil je je aanmelden? Klik dan door naar Studielink.

Direct aanmelden bij Studielink