Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Design Art Technology
Opleiding Design Art Technology bij ArtEZ
Opleiding Design Art Technology bij ArtEZ

Design Art Technology

 • Bachelor
 • 4 jaar, voltijd
 • Engels
 • Arnhem

Zou je een kunstwerk met je smartphone willen maken? Heb je al eens nagedacht over het fotograferen van de derde dimensie? Lijkt het je boeiend om een wearable te ontwerpen voor een mogelijke toekomst? Ontdek dan Design Art Technology.

Design Art Technology

In het kort

Waarom Design Art Technology bij ArtEZ? 

 • Na een stevige theoretische en praktische basis is er ruimte voor het ontwikkelen van je persoonlijke profilering: kunstenaar of ontwerper binnen digitale cultuur

 • Internationaal team van toonaangevende docenten uit het werkveld, die daardoor op de hoogte zijn van relevante ontwikkelingen in het vakgebied

 • Gezamenlijke projecten waar de afdeling het hele jaar naar uitkijkt. Tijdens de projecten leer je de meest actuele theorie en je krijgt uitleg over de ontwikkelingen binnen design, kunst en technologie. Dit maakt de studie praktijkgericht

 • Veel ruimte voor experiment en onderzoek in ons soft- en hardwarelab en andere werkplaatsen

 • Je leert kritisch nadenken over hoe je ontwerpt en hoe je dit kunt gebruik voor/in de maatschappij om zo van betekenis te zijn

 • Unieke studiereizen en mogelijkheid tot stage in het buitenland

 • Kleinschalige opleiding met veel persoonlijk contact

   

Download informatieflyer

“Je hoeft geen technische vaardigheden te hebben als je start met deze opleiding. Dat had ik zelf ook niet en daar was ik in het begin best bezorgd over, maar  de docenten helpen je deze aan te leren.”

FLORE WORMSKAMP, STUDENT   

 

Nieuwsgierig? Lees verder:

 

Ontwerp en beeldende kunst, met technologie als verbindende factor 

De opleiding Design Art Technology biedt de unieke kans om je te ontwikkelen tot ontwerper, kunstenaar of creative coder in een omgeving waar veelvormigheid wordt aangemoedigd. Dit betekent dat je in een klas zit met studenten die dezelfde opdracht vanuit een meer technische of juist artistieke invalshoek benaderen dan jijzelf. En juist in die kruisbestuiving ontstaan de bijzonderste projecten, samenwerkingen en uiteindelijk carrières.

Je leert programmeren, je eigen instrumenten maken, ontwerpen in virtual reality, een NFT maken van je digitale kunstwerk, een installatie ontwikkelen op basis van natuurlijke materialen. Een wearable maken die in de gaten houdt hoe jij je voelt en oneindig veel meer objecten, installaties en films op het snijvlak van ontwerp, kunst en technologie.

Na je studie kun je aan de slag als kunstenaar, ontwerper of creative coder in het digitale veld.

 

“De afgelopen vier jaar heb ik meer geleerd dan ik ooit had kunnen vermoeden toen ik naar de academie ging. Veel van de lessen die ik volgde waren vakinhoudelijk. Ik leerde mijn eigen fascinaties en gedachten overbrengen middels ontwerp en ontwikkelde een eigen werkwijze en methode waarin ik mijn verhalen kwijt kan. Door constant uitgedaagd te worden eiste de academie het uiterste van mij.”
FLORIAN, STUDENT  

Binnenkijken

Benieuwd hoe ArtEZ Academie voor Art & Design Arnhem er van binnen uitziet? Wil je de sfeer proeven in de werkplaatsen, ateliers, leslokalen, kantine of mediatheek? Bezoek de academie online! Een tour in je eigen tempo.

Virtual tour