Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Design Art Technology
Opleiding Design Art Technology bij ArtEZ
Opleiding Design Art Technology bij ArtEZ Project van Michelle van Ool, titel: Mirror Mask, model: Willem Kempers

Design Art Technology

Project van Michelle van Ool, titel: Mirror Mask, model: Willem Kempers
  • Bachelor
  • 4 jaar, voltijd
  • Engels
  • Arnhem

Design Art Technology leidt de kunstenaar van de toekomst op. Bij deze vierjarige bacheloropleiding leer je alles over technologie, geluid-, licht- en mediakunst en ontwikkel je je eigen ontwerpmethodiek. Je krijgt alle ruimte voor persoonlijk experiment, onderzoek en verdieping. Je komt te studeren in een internationaal gezelschap aan studenten en docenten, waarmee je de basis legt voor een praktijk als autonoom ontwerper, creative technologist. 

Design Art Technology

Waarom kiezen voor Design Art Technology in Arnhem?

Kunstenaar of ontwerper

Na een stevige theoretische en praktische basis is er ruimte voor het ontwikkelen van je persoonlijke profilering: kunstenaar of ontwerper binnen digitale cultuur

Docenten uit het vak

Internationaal team van toonaangevende docenten uit het werkveld, die daardoor op de hoogte zijn van relevante ontwikkelingen in het vakgebied

Praktijkgerichte studie

Met gezamenlijke projecten waar de afdeling het hele jaar naar uitkijkt. Ontdek de meest actuele theorie en ontwikkelingen binnen design, kunst en technologie

Uitstekende faciliteiten

Er is veel ruimte voor experiment en onderzoek in ons soft- en hardwarelab en andere werkplaatsen

Studiereizen en stages

Unieke studiereizen en mogelijkheid tot stage in het buitenland

Fijne sfeer

Kleinschalige opleiding met veel persoonlijk contact

“Je hoeft geen technische vaardigheden te hebben als je start met deze opleiding. Dat had ik zelf ook niet en daar was ik in het begin best bezorgd over, maar  de docenten helpen je deze aan te leren.”

FLORE WORMSKAMP, STUDENT   Ontwerp en beeldende kunst, met technologie als verbindende factor 

De opleiding Design Art Technology biedt de unieke kans om je te ontwikkelen tot ontwerper, kunstenaar of creative coder in een omgeving waar veelvormigheid wordt aangemoedigd. Dit betekent dat je in een klas zit met studenten die dezelfde opdracht vanuit een meer technische of juist artistieke invalshoek benaderen dan jijzelf. En juist in die kruisbestuiving ontstaan de bijzonderste projecten, samenwerkingen en uiteindelijk carrières.

Je leert programmeren, je eigen instrumenten maken, ontwerpen in virtual reality, een NFT maken van je digitale kunstwerk, een installatie ontwikkelen op basis van natuurlijke materialen. Een wearable maken die in de gaten houdt hoe jij je voelt en oneindig veel meer objecten, installaties en films op het snijvlak van ontwerp, kunst en technologie. Je leert kritisch nadenken over hoe je ontwerpt en hoe je dit kunt gebruik voor/in de maatschappij om zo van betekenis te zijn.

Na je studie kun je aan de slag als kunstenaar, ontwerper of creative coder in het digitale veld.

 

“De afgelopen vier jaar heb ik meer geleerd dan ik ooit had kunnen vermoeden toen ik naar de academie ging. Veel van de lessen die ik volgde waren vakinhoudelijk. Ik leerde mijn eigen fascinaties en gedachten overbrengen middels ontwerp en ontwikkelde een eigen werkwijze en methode waarin ik mijn verhalen kwijt kan. Door constant uitgedaagd te worden eiste de academie het uiterste van mij.”
FLORIAN, STUDENT  

Binnenkijken

Benieuwd hoe ArtEZ Academie voor Art & Design Arnhem er van binnen uitziet? Proef de sfeer in de werkplaatsen, ateliers, leslokalen, kantine of mediatheek en bezoek de academie online! Een tour in je eigen tempo.

Virtual tour