Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Design Art Technology
Menu Design Art Technology

Na je studie

Na je studie

Wie afstudeert bij de bachelor Design Art Technology is een zelfredzaam, artistiek-kritisch ontwerper die autonoom en toegepast werk kan maken met behulp van technologie.

Titel en diploma 

Na succesvolle afronding van de studie Design Art Technology mag je de titel Bachelor of Arts voeren.  

Deze studie is in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO) te vinden onder code 39111. De formele opleidingsnaam, waaronder deze studie bekend is bij het CROHO, is Bachelor Vormgeving. Deze CROHO-naam komt op je diploma te staan. 

Aan het werk 

Tijdens de opleiding maak je uitgebreid kennis met de vele mogelijkheden in het vakgebied en kies je je eigen richting. Wat onze oud-studenten na de studie zijn gaan doen, loopt dan ook sterk uiteen:   

  • Studenten die goed kunnen programmeren, kiezen er soms voor om te gaan werken bij een internationaal toonaangevende studio op het gebied van creative coding; er is in het werkveld een enorme vraag naar creative coders. Niet zelden krijgen onze studenten van hun stageadres een baan aangeboden; 
  • Anderen zijn bij een ontwerpbureau gaan werken, bijvoorbeeld op het gebied van information design, time-based installations en nieuwe technologie; 
  • Een deel is voor zichzelf begonnen met een eigen ontwerpbureau of als autonoom kunstenaar; 
  • Weer anderen zijn een collectief begonnen dat zich bezighoudt met het organiseren van muziek- en crossculturele evenementen;  

Doorstuderen? 

Na de opleiding Design Art Technology kan je verder studeren aan een (internationale) masteropleiding zoals the Royal College of Art in London, de Universiteit van Leiden of CAFA University in Beijing.  

Wil je je kunstenaarschap combineren met een baan als docent? Na de bachelor Design Art Technology kun je bij de studie Docent Beeldende Kunst en Vormgeving in twee jaar tijd een eerstegraadslesbevoegdheid halen. ArtEZ biedt deze studie in zowel Arnhem als Zwolle aan.  


Direct aanmelden

Weet je genoeg en wil je je aanmelden? Klik dan door naar Studielink.

Direct aanmelden bij Studielink