Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Artisteducator in Dans
Portret finals 2020 - Up2dFuture 11

Artisteducator in Dans

Portret finals 2020 - Up2dFuture 11
  • Bachelor
  • 4 jaar, voltijd
  • Nederlands
  • Arnhem

Met dans kun je overal van betekenis zijn. Het is een krachtig middel voor transformatie en expressie. Bij de docentopleiding Artisteducator in Dans leer jij hoe je met dans betekenis kunt geven aan iemands leven, door samen de kracht van dans en beweging te ervaren.

Artisteducator in Dans

Waarom kiezen voor Artisteducator in Dans in Arnhem?

Geef het werkveld vorm

Of je nou binnen of buiten het onderwijs wilt werken, jij gaat de danseducatie vernieuwen op een manier die bij jou past.

Anderen raken

Met jouw energie en enthousiasme weet je anderen te raken, mensen met elkaar te verbinden en bruggen te slaan tussen verschillende culturen en achtergronden.

Dans ervaren

Bij Artisteducator in Dans gaat het om het samen meemaken van dans: het samen beleven en doen van dans, samen met anderen de magie van beweging ervaren.

Focus op persoonlijke ontwikkeling

Doordat je je artistieke en pedagogische vaardigheden elk jaar versterkt, weet jij ze in te zetten op een manier die bij jou als artisteducator past.

Verbreed je creatieve horizon

In een wereld waar de grenzen tussen kunstvormen vervagen, omarm jij interdisciplinaire samenwerkingen met kunstenaars uit allerlei richtingen: van beeldende kunst tot theater.

Onderzoek en innovatie

Je verkent nieuwe choreografische benaderingen, onderwijsmethoden en opkomende technologieën om de grenzen van danseducatie te verleggen.

Wat is een artisteducator?

Een artisteducator:

  • zet kunst in om mensen anders te laten kijken, te verbeelden en te beleven
  • is sociaal-maatschappelijk geëngageerd
  • en werkt in verschillende contexten

Jouw impact op het werkveld

De vierjarige bacheloropleiding Artisteducator in Dans (voorheen Docent Dans) in Arnhem bereidt je voor om een impact te maken, zowel in het onderwijs als in de maatschappij, op lokaal, nationaal en internationaal niveau. Je werkt aan je artistieke en pedagogische vaardigheden, waardoor je een veelzijdige artisteducator wordt die in diverse contexten kan werken. Tijdens de opleiding krijg je alle ruimte voor jouw persoonlijke groei. Jij hebt de regie over je ontwikkeling: wat voor een artisteducator wil je zijn? Wat past bij jou? Je weet jouw vaardigheden aan te passen aan verschillende omgevingen, zodat je de transformerende kracht van dans over kunt brengen naar uiteenlopende gebieden.

Na de opleiding mag je de titel Bachelor Dance in Education voeren en heb je een eerstegraads lesbevoegdheid.