naar nieuwsoverzicht
30 juni 2021

#finalsfriday 6: de highlights van deze week

Nog tot de zomervakantie ontdek je afstudeerwerk van studenten via (online) events, presentaties en verhalen van de nieuwe generatie kunstenaars, artiesten en (muzikale) professionals. Iedere vrijdag geven we je een wekelijkse update: finals friday.

Wat zijn de highlights van deze week?


Agenda

ArtEZ Art & Design Zwolle finals expositie in Grote Kerk

Donderdag 1 juli t/m zondag 11 juli | Zwolle
De grote opening van de finals expositie editie 2021 hebben we op film mogen vastleggen zodat alle mensen die niet aanwezig konden zijn i.v.m. het beperkt aantal toegang vanwege de corona maatregelen toch een beetje meegenomen kunnen worden met dit feestje!



Who are you anyway? | Master Performance Practices

Donderdag 1 juli 2021 | 17.00 - 20.00 uur | Arnhem
Maak kennis met Cιline, 27, single. In haar kleine wilde wereldje houdt Cιline ervan om met vreemden te kletsen en nieuwe mensen te ontmoeten. Door anderen leert ze zichzelf beter kennen en door zichzelf te leren kennen leert ze meer over anderen. 
Zin in meer? Deze avond zijn ook de performances The turtles that never met en I know this much is true te zien.

Meer informatie over deze voorstellingen


Graduation Movie Fashion Design

 - 
In FOCUS filmtheater Arnhem is de eindexamencollectie van Fashion Design dit jaar op het witte doek te zien, onder regie van alumnus Diek Pothoven. Het camerawerk is van Design Art Technology alumnus Niels Zweekhorst.

Reserveer hier kaarten


Raisins


Maggy Symonds sluit haar studie Muziektheater af met een apocalyptisch stuk.
De hele aardbol is leeg. Op een enkele plek zie je nog wat stukjes lichaam liggen of een paar botten - maar de termieten hebben niemand gespaard. 

Kom veilig huiveren in Theater aan de Rijn 

Dance finals


Deze getalenteerde, eigenzinnige en gedreven generatie danskunstenaars werken voor deze finals samen met
 nationale en internationale choreografen aan nieuwe creaties.

Laat je verrassen en ontdek de toekomst van dans!


And the lilac bushes

Zondag 4 juli 2021 | 19.00 uur | Arnhem
Dit is de afstudeeravond van Creative Writing vanuit Theater de Leeuw, onder de titel: I should be gussying up my resume, dusting off my protestant work ethic, not walking around the neighborhood loving the peonies and the lilac bushes. Het eindwerk is uitgegeven in bundels die ook online te bestellen zijn.
Het werk van Creative Writing maakt deel uit van de finals van ArtEZ Art & Design Arnhem: nog te bezoeken tot en met 4 juli.

Bestel een kaartje of een bundel met eindwerk

Meer voorstellingen en exposities

Story

"Ik had nooit verwacht zo’n persoonlijk eindproduct te maken"

Voor Aiden Yoon was de tijd op de opleiding Comic Design een grote zoektocht. Naar stijl, naar middelen. Maar ook naar identiteit. Het leverde een afstudeerwerk op waar ook anderen steun in kunnen vinden. “Het is fijn als mensen door mijn werk het gevoel krijgen dat ze niet alleen zijn."
Het werk van Aiden maakt deel uit van de ArtEZ Art & Design Zwolle finals expositie die nog tot 11 juni te bezoeken is.

Lees het verhaal van Aiden

Aiden Yoon | Comic Design

Nieuws

Aftermovie Docent Dans Event

Het Docent Dans Event is een jaarlijks onderdeel van ArtEZ finals en presenteert alle studenten van de bachelorstudie Docent Dans.
Het event is voorbij, maar kun je nu terugkijken in deze aftermovie!

Nu bekijken

Blijf ons volgen

Alle finalspresentaties en -verhalen zijn te vinden op artez.nl/finals. De website wordt dagelijks bijgewerkt, dus blijf ons vooral volgen. Ook via social media delen we updates en de nieuwsbrief discover ArtEZ houdt je up to date. Ontvang je de nieuwsbrief nog niet? Meld je dan hier aan.

#finalsfriday