naar nieuwsoverzicht
31 mei 2024

Een week vol toneel!

De ArtEZ-agenda knapt bijna uit z'n virtuele kaft vanwege de bruisende finals-periode! Het aantal afstudeer-events vliegt ons om de oren. Vooral de afstudeerders van de Toneelschool hebben het deze week druk, kom jij kijken naar hun eindvoorstellingen?

De afstudeerders van de Toneelschool gaan geen onderwerp uit de weg in hun finals-voorstellingen. Deze nieuwe generatie toneelspelers staat op de planken en is helemaal klaar om meeslepende verhalen te vertellen: van het gemis van een vader tot het verhaal over geliefden

Primeur: Toneelschool en Creative Writing

ArtEZ zou ArtEZ niet zijn als er geen interdisciplinaire samenwerkingen zouden zijn. Zo ook tijdens de finals. Mara Linde Tielemand studeert af van de Toneelschool met de voorstelling NUL NUTEn wist je dat ze niet de enige student is die met deze voorstelling afstudeert? Ook Mimi Wiggers, laatstejaarsstudent van de opleiding Creative Writing, sluit haar opleiding af met deze voorstelling. Het is voor het eerst sinds de oprichting van beide opleidingen dat studenten van de Toneelschool en Creative Writing gezamenlijk afstuderen. Dit geeft de voorstelling dan ook een uniek randje.

Lekker lezen

Op artez.nl/finals staat heerlijk leesvoer voor je klaar, in de vorm van allerlei inspirerende stories over de afstudeerders. Je vindt er de komende periode allerlei verhalen om een idee te krijgen van wat de afstudeerders van ArtEZ meemaken en te vertellen hebben!

Jada laat haar stem horen

Jada Blagrove studeert af van de Toneelschool. "Ik ben er klaar voor om mijn verhaal te delen", zegt ze over haar afstudeervoorstelling My Name. "In deze voorstelling deel ik mijn persoonlijke verhaal door middel van muziek, dans, zang en zelfgeschreven teksten." Lees verder over haar huidige werk, zoals een rol in GTST, en over wat haar droomrol is op artez.nl/finals.

 

Dit is mijn verhaal, mijn stem. Het is belangrijk dat ik het vertel en ik ben er klaar voor om mijn geluid te laten klinken."

 

Lees Jada's story

Instagram-takeovers

Studenten van ArtEZ nemen het Instagram-account van ArtEZ regelmatig over tijdens de finals! Deze enthousiastelingen nemen jou als Instagram-volger mee achter de schermen bij hun afstuderen, zodat jij kunt zien waar ze allemaal mee bezig zijn. Zo ook het collectief 'ABSOLUUT.', dat bestaat uit (oud-)studenten van de Toneelschool. Ben je benieuwd naar hun voorstelling 'DEBUUT.'? Neem dan zeker een kijkje op het Instagram-account, en houd je ogen ook open voor alle takeovers die nog komen gaan!

Lichting '24

Wil je meer weten van alle afstuderende studenten van ArtEZ, zoals hoe ze hun opleiding ervaren hebben, welke toekomstplannen ze hebben en wat hun tips voor huidige studenten zijn? Neem dan een kijkje op de studentenpagina's

Mis niks

Mis niks van de finals door alle sociale media-kanalen te volgen. Ben je ook geweest? Deel je ervaring op de socials met #ArtEZfinals!

Ook in je mailbox loop je niks mis. Aankomende tijd verschijnt elke week de finals-special van de ArtEZ Monthly-nieuwsbrief. Schrijf je hier in.

Houd de agenda in de gaten en kies jouw favoriete finals-events!