naar nieuwsoverzicht
29 november 2023

ArtEZ-alumnus Renée Schuurmans maakt nieuwe videoclip voor Ed Sheeran

Renée Schuurmans, alumnus Docent Beeldende Kunst en Vormgeving in Arnhem, maakte de gloednieuwe videoclip voor Ed Sheeran! Het nummer ‘Blue’ is zojuist uitgebracht en de video is wereldwijd te bekijken. Ed Sheeran liet voor zijn nieuwe album 14 officiële video’s maken door zijn fans en koos Renées werk uit duizenden inzendingen.

Ed Sheeran - Blue

"Het nummer Blue vertelt voor mij het verhaal van een vriendschapsbreuk", zegt Renée. "Doordat ik zelf een soortgelijke situatie heb meegemaakt, kon ik me op een dieper niveau tot de tekst verhouden. Ik wilde het verhaal visualiseren via animatie door te laten zien hoe deze breuk dit "blauwe" gevoel achterlaat in het leven van een persoon, terwijl ze nog steeds terugdenken aan de relatie die ze ooit hadden met die andere persoon, die ooit voelde als "gouden" zonlicht in hun leven voordat ze vertrokken. Nu ze niet meer met elkaar praten, zijn herinneringen nog steeds verbonden aan bepaalde memorabilia, in dit geval een hartvormige halsketting/slot."

De video:

René is altijd fan van Ed Sheeran geweest, sinds zijn album "+,". "Dat is zo ongeveer mijn halve leven dus. Toen ik 16 jaar oud was, was het eerste concert waar ik ooit naartoe ging tijdens Ed Sheerans Divide tour. Hij is een grote inspiratie voor me geweest en de belangrijkste reden waarom ik gitaar wilde leren spelen en zelf liedjes wilde schrijven. Ik heb altijd graag getekend en creatief bezig geweest, dus het maken van de videoclip voor zijn nummer "Blue" was echt een droom die uitkwam! Ik voel me erg gelukkig dat ik in een wereld leef met Ed's muziek als soundtrack voor zoveel van mijn dierbaarste herinneringen. Dat ik er nog maar veel meer mag maken!"

Renée zal donderdag 30 november worden geïnterviewd door RTL Boulevard en vrijdag door Q-music!

Docent Beeldende Kunst en Vormgeving

Renée is afgestudeerd aan Docent Beeldende Kunst en Vormgeving in Arnhem. Heb jij een passie voor tekenen, fotografie, digitale media en design en zet je ideeën graag om in beelden? En wil je je passie en kennis overdragen aan anderen? Ontdek dan de bachelor Docent Beeldende Kunst & Vormgeving in Arnhem. 

Video’s door fans

Ed Sheeran heeft 14 door fans gemaakte, officiële videoclips uitgebracht bij de 14 nummers van zijn nieuwste album Autumn Variations. Eerder dit najaar nodigde Ed fans uit alle hoeken van de wereld uit om zelf videoclips te maken voor elk nummer op Autumn Variations. Na duizenden inzendingen te hebben ontvangen van makers in meer dan 75 landen, koos Ed persoonlijk een groep van 14 winnaars die 14 verschillende landen op vijf continenten vertegenwoordigen, namelijk Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Italië, Nederland, de Verenigde Staten, Brazilië, Duitsland, Japan, Frankrijk, Nieuw-Zeeland, Taiwan, Mexico en India.