naar nieuwsoverzicht
16 juni 2023

#finalsfriday 4: Niet één, niet twee, maar 40 finals events om je agenda mee te vullen.

De finals agenda barst uit zijn voegen. Deze week, van 17 juni t/m 23 juni, staan er maar liefst 40, jawel, 40 finals optredens, concerten, presentaties, en zelfs een festival op de planning. Je kan er nu dus écht niet meer omheen. Dus als je al niet-finals gerelateerde plannen had: streep ze door, gum ze uit of verzet ze, want deze finals week wil je niet missen!

Een (kleine) greep uit de finals events van deze week

Morgenrood - Finals festival Docent Theater Zwolle

Van zaterdag 17 juni vanaf 13:00, zondag 18 juni vanaf 12:00
Schouwburg Odeon (Zwolle)

Begin je weekend stralend en dansend met Morgenrood, hét finals festival waar de afstuderende studenten van Docent Theater Zwolle. Een verassend programma tjokvol met theater, voorstellingen, kunst, onderzoek en goede gesprekken.

Meer info en (gratis!) tickets voor Morgenrood

MediaMusic talks

21 juni, vanaf 16:00 uur
Concordia (Enschede)

Wie zijn de afstuderende MediaMusic bachelorstudenten van dit jaar? Wat hebben zij tijdens hun afstudeerperiode onderzocht? Tijdens 'MediaMusic talks' nemen de finals studenten van MediaMusic je mee door hun afstudeerreis en vertellen ze over hun finals pieken en finals dalen. En vooruit: ze zullen ook wat van hun composities, game composities en beats laten horen.

Bekijk MediaMusic talks in de agenda van artez.nl/finals

ሂወት - HER NAME MEANS LIFE - Saron Tesfahuney

21 juni, start om 20:00
Frascati Amsterdam

Een prachtige afstudeervoorstelling van Saron Tesfahuney (Docent Theater Arnhem) waarin ze je meeneemt in een real-life moeder-dochter- relatie, waarin de moeder het allerbeste voor haar dochter wenst. Deze afstudeervoorstelling is een eerbetoon van Saron aan haar eigen moeder, haar backbone. En extra bijzonder: de moeder van Saron heeft zelf ook een glansrol in deze afstudeervoorstelling. Komt dat zien!

Reserveer gauw tickets voor ሂወት - HER NAME MEANS LIFE

Kijk voor het hele overzicht van finals events op artez.nl/finals

Uitgelichte finals stories, vers van de pers

Heb je eigenlijk helemaal geen tijd om finals presentaties te bezoeken? Niet getreurd: er is deze week weer een hoop nieuw en interessant leesmateriaal bij gekomen. Ideaal voor de bezige bijen die te druk zijn om de finals presentaties te bezoeken, of juist voor de echte finals fans die niks willen missen!

Het magisch realisme van Marc Mens

Het afstudeerproject van Marc Mens is zo conventioneel dat het onconventioneel lijkt. Waar veel studenten van de bacheloropleiding Creative Writing in Arnhem kiezen voor het multidisciplinaire, schrijft Marc een roman. Het boek gaat over een jonge, Indische vrouw die begin jaren zestig terugkeert naar het eiland van haar voorouders. Als haar geest daar begint te ontsporen, ontspoort het eiland mee.

Lees hier meer over Marc Mens's (on)conventionele boek

Irem Biter ontwierp een ruimtelijke weerspiegeling van er-nét-niet-bijhoren

Irem Biter, masterstudent Interieurarchitectuur, heeft het gevoel ergens ‘tussenin’ te bestaan: tussen haar geboorteland Turkije en Nederland, tussen het traditionele en het experimentele. In haar afstudeeronderzoek onderzoekt Irem daarom tussenruimtes. “Zowel de Nederlandse als de Turkse gemeenschap kunnen me soms het gevoel geven er niet bij te horen. Ik ben een tussenpersoon. Daarom zoek ik naar een ruimtelijke weerspiegeling van dit specifieke gevoel: de tussenruimte.”

Lees hier meer over Irem's tussenruimte en haar visie op interieurarchitectuur

Blijf ons volgen

Alle finals presentaties en -verhalen zijn te vinden op artez.nl/finals. De website wordt dagelijks bijgewerkt, dus blijf ons vooral volgen. Ook via Instagram, LinkedIn en Twitter delen we updates (volg de hashtag #ArtEZfinals en #ArtEZfinals2023!) en de nieuwsbrief discover ArtEZ houdt je up to date. Ontvang je de nieuwsbrief nog niet? Meld je dan hier aan.