JippeLiefbroer-KimmisWorstNightmare_03
naar nieuwsoverzicht
17 februari 2022

GESPOT: Alumnus Jippe Liefbroer in korte film ’s Werelds Grootste Raketbouwer

ArtEZ-alumnus Jippe Liefbroer (Design Art Technology) is te zien in de korte film ’s Werelds Grootste Raketbouwer. Jippe vertelt hierin over zijn finals-werk Kimmi’s Worst Nightmare.

Kimmi’s Worst Nightmare

Onder het mom ‘dat kan groter’, bouwde Jippe Liefbroer voor zijn afstuderen een enorme raket: Kimmi’s Worst Nightmare. Een raket van 31 meter lang. Eén meter langer dan die van Kim Jong-un.

Korte film Docwerk

Art Dept, het tv-programma van Docwerk op NPO 2 Extra, maakte er een korte film over: ’s Werelds Grootste Raketbouwer. De film is gemaakt in het kader van het Docwerk leerwerktraject en wordt uitgezonden onder het programma Art Dept. De film is nu al te bekijken op NPOstart en wordt 15 maart om 20:04 uur uitgezonden op NPO 2 Extra.

Design Art Technology

Jippe volgde de bachelor Design Art Technology; een opleiding waarbij duidelijk naar voren komt dat ontwerp, kunst en technologie elkaar kunnen versterken, aanvullen en uitdagen.

 

Art Dept. is het tv-programma van Docwerk op NPO 2 Extra. Korte films over talentvolle kunstenaars, gemaakt door de jonge talenten van Docwerk in samenwerking met de NTR.