Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Kom van je eiland af!

Hoe is het om als student Creative Writing samen te werken met een student Jazz & Pop? Waar versterk je elkaar? Wanneer kom je jezelf tegen? Op Pleasure Island, een jaarlijkse interdisciplinaire projectweek van ArtEZ, is er alle ruimte om daarachter te komen. 

Pleasure Island

Ismaîl Mamo, student Toneelschool en deelnemer van Pleasure Island, deed in deze (Engelstalige) vlog verslag van de projectweek die eind april 2021 plaatsvondHij interviewde verschillende studenten over hun ervaringen en geeft een inkijkje in het werkproces van de verschillende groepen:

Voilà: magic! 

Hussel de namen van 150 studenten van zes verschillende kunstdisciplines door elkaar, leg ze willekeurig in groepjes, kom met een prikkelende opdracht en voilà: magic! Studenten van BEAR Fine ArtCreative Writing, Dans, Jazz & Pop, Muziektheater en de Toneelschool werken tijdens Pleasure Island in groepen van zes tot acht samen aan een opdracht. Hierin werden ze bijgestaan door het artistiek team van het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni.

“Je kunt letterlijk alles doen en maken, omdat iedereen zo anders denkt. Dat is echt interessant.” 

Plezier

Aan het eind van de week presenteerden de werkgroepen hun project. Maar tijdens Pleasure Island is het resultaat niet het belangrijkst. Veel leerzamer is de weg ernaartoe. Veel leuker ook. Want de naam zegt het al: Pleasure Island gaat toch vooral om het plezier dat je uit je eigen kunstdiscipline en die van anderen haalt. 

“Deze week is een heel leuke manier om de mensen die je normaal alleen rond ziet lopen op ArtEZ te ontmoeten, met ze te werken en te ontdekken hoe zij naar kunst kijken.”

Meer Ismaîl?