Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu BEAR Fine Art
Vanhove & van der Schaaf Installatietechniek, fotograaf: Zaid Al-Lozi

BEAR Fine Art

Vanhove & van der Schaaf Installatietechniek, fotograaf: Zaid Al-Lozi
  • Bachelor
  • 4 jaar, voltijd
  • Engels
  • Arnhem

De bachelor BEAR Fine Art: Base for Experiment, Art and Research in Arnhem is een plek voor experiment in het hart van de samenleving; een internationale, dynamische community waarin iedereen van elkaar leert.

Toelatingsdag 29 november

BEAR Fine Art

In het kort

  • Internationaal georiënteerde opleiding beeldende kunst

  • Je studeert kunst in een tutorgroep waarin studenten van alle studiejaren samenwerken in een dynamische, ambitieuze en onderzoekende omgeving

  • Je docenten zijn internationaal actieve kunstenaars, kunstcritici en tentoonstellingsmakers

  • Je hebt een eigen studio temidden van medestudenten en werkt met experts in multidisciplinaire werkplaatsen

  • Je maakt deel uit van een community die actief betrokken is bij het actuele debat en je uitdaagt stelling te nemen

Download PDF Opleiding

Topopleiding beeldende kunst

Waarschijnlijk heb je al zo lang als je je kunt herinneren kunstenaar willen worden. Met de bachelor beeldende kunst in Arnhem begin je een nieuw avontuur. Een avontuur dat al je aannames over kunst en over jezelf op losse schroeven zet en verandert. Bij de internationaal georiënteerde opleiding BEAR (Base for Experiment, Art and Research) vind je een plek om te experimenteren in het hart van de maatschappij en de hedendaagse kunstpraktijk.

Kunst geeft vorm aan de wereld en hoe we die zien. Omgekeerd wordt kunst gevormd door onze omgeving en door de lens waarmee we kijken. Kunst bestaat niet in een vacuüm, het is een levendig ademend ecosysteem in een dynamische relatie met de omgeving. Bij de opleiding BEAR Fine Art in Arnhem vormt de kunstafdeling een community. Samen verleggen we de grenzen van de creatieve mogelijkheden. Het is een community voor het leven; een community die start tijdens de opleiding en die je gedurende je hele carrière zal blijven motiveren om context, betekenis en waarde te geven aan de paden die je bewandelt.

Je studeert bij BEAR in een tutorgroep, samen met studenten van over de hele wereld, waaronder uitwisselingsstudenten. Het onderwijs bij de bachelor BEAR Fine Art in Arnhem is Engelstalig, maar een aantal onderdelen kunnen ook in het Nederlands worden gevolgd.

Tegen de tijd dat je afstudeert, heb je je ontwikkeld tot een beeldend kunstenaar met een eigen signatuur en ben je in staat om je werk en de wereld betekenis en relevantie te geven.

Aanmelding en toelating

Docenten

Na de studie

Aanmelden en toelating

Contact met de opleiding

Je kunt  Fine Art ook volgen in Enschede.

Binnenkijken

Benieuwd hoe ArtEZ Academie voor Art & Design Arnhem er van binnen uitziet? Wil je de sfeer proeven in de werkplaatsen, ateliers, leslokalen, kantine of mediatheek? Bezoek de academie online! Een tour in je eigen tempo.

Virtual tour