Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Toneelschool
Alle opleidingen   Toneelschool
Passe-Partout - In Vorm Van Vier (Eefje Paddenburg, Sam van Hulst, Gina van Os, Roos Bottinga), Foto Menno van der Meulen

Toneelschool

Passe-Partout - In Vorm Van Vier (Eefje Paddenburg, Sam van Hulst, Gina van Os, Roos Bottinga), Foto Menno van der Meulen
 • Bachelor
 • 4 jaar, voltijd
 • Nederlands
 • Arnhem

De Toneelschool van ArtEZ in Arnhem leidt je op tot zelfstandig acteur voor theater, film en televisie. 

 1. Er zijn op dit moment geen open dagen gepland

 2. Op de hoogte blijven?

  Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Ontdek meer

 1. Facebook
 2. Instagram
Toneelschool

Waarom kiezen voor de opleiding Toneelschool?

Middenin de beroepspraktijk

De Toneelschool heeft een goed netwerk en nauwe samenwerkingen met het werkveld, waardoor jij al tijdens de opleiding middenin de beroepspraktijk staat.

Docenten uit het vak

Je krijgt les van ervaren docenten – acteurs, regisseurs – in theater en film.

Jezelf ontwikkelen

Er is aandacht voor vakmanschap, onderzoek en reflectie. Bovendien helpt eerst oefenen, dan integreren en dan toepassen jou zelfstandig worden.

Interdisciplinair

Je komt te studeren in een omgeving met studenten van allerlei kunstopleidingen: van dans tot schrijven en van beeldende kunst tot muziek.

Internationaal uitwisselingsprogramma

Dankzij de goede samenwerking met onder meer de Kunstuniversität in Graz, Oostenrijk, kun je ervaring opdoen in het buitenland; van twee weken tot een half jaar.

Goede begeleiding

Door de kleinschaligheid van de opleiding krijg jij intensieve en persoonlijke begeleiding bieden bij je studie en stage. Een mentor begeleidt je gedurende de hele opleiding.

Aanmelden vanaf 1 oktober

Jaarlijks laten we ongeveer tien studenten toe tot de opleiding. Dit gebeurt na een zorgvuldige selectie. Je kunt je vanaf 1 oktober aanmelden voor de audities via Studielink. Doe dat op tijd, want het maximum aantal plaatsen is snel bereikt. Daarna sluit de inschrijving.

Jij bent jouw instrument

Bij de Toneelschool word je opgeleid tot zelfstandig acteur. De focus ligt op vakmanschap op het gebied van spelen en maken. Ook is er veel aandacht voor reflectie, en voor onderzoek naar je eigen kunstenaarschap.

Al tijdens de opleiding sta je midden in de beroepspraktijk. Je krijgt les van professionele acteurs en regisseurs en werkt samen met regisseurs en makers uit het veld. 

Na deze opleiding mag je de titel Bachelor of Arts (BA) voeren en kun je aan het werk als acteur in theater, film en televisie. Ook kun je ervoor kiezen om door te studeren aan een masteropleiding.  

"Een opleiding is nooit af. De Toneelschool staat midden in de wereld en die wereld is in beweging: nieuwe generaties studenten komen de school binnen en andere opvattingen over de rol van kunst in de samenleving doen hun invloed gelden."
Ernst Braches

Ontdek meer

 1. Facebook
 2. Instagram
 1. Er zijn op dit moment geen open dagen gepland

 2. Op de hoogte blijven?

  Meld je aan voor de nieuwsbrief.