Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Muziektheater

Muziektheater

  • Bachelor
  • 4 jaar, voltijd
  • Nederlands
  • Arnhem

Combineer muziek en theater bij de enige opleiding in Nederland waar je wordt opgeleid tot maker van eigentijds muziektheater.

Ontdek meer

  1. Facebook
  2. Instagram
Muziektheater

Waarom kiezen voor Muziektheater?

Uniek in Nederland

Dit is de enige opleiding in Nederland voor autonoom muziektheater; voor muzikanten die theater willen maken, en theatermakers die muziek willen maken.

Bekende festivals

Laten zien wat je kan? Je krijgt de kans om stages te lopen bij gerenommeerde gezelschappen en te performen op bekende festivals.

Hedendaags karakter

Je leert hoe je eigentijds muziektheater maakt. Je bedenkt zelf concepten en onderzoekt de mogelijkheden van nieuwe technologie op het podium.

Kies je eigen pad

Combineer maken, uitvoeren en doceren in de beroepspraktijk en leer invulling te geven aan je eigen kunstenaarschap.

Muziek én theater

Ben je muzikant? Kies jouw instrument als hoofdvak! Theatermaker? Gedurende de hele studie krijg je muziekvakken als componeren, piano- en zangles.

Combineer disciplines

Je leert denken vanuit muziek én theater. Daarnaast werk je samen met studenten van andere kunstopleidingen en leert zo van elkaars vak.

Eigenzinnige kunstenaars die zich niet laten begrenzen

Muziektheater komt in vele vormen, maar bij ArtEZ in Arnhem leer je muziek en theater te combineren en zo zelf je eigen muziektheater te maken waarin je ook kunt meespelen. Denk daarbij aan theatervoorstellingen, performances, installaties en events. Muziek en theater zijn in deze opleiding het uitgangspunt. Dit leer je bij elkaar te brengen, maar je maakt ook gebruik van dans, literatuur, mode en kunst.

Ontwikkel een eigen repertoire

Bij Muziektheater bij ArtEZ leer je denken en werken met de uitvoering in het achterhoofd. Je leert de vaardigheden om mee te spelen in je eigen werk als acteur of muzikant. Gedurende de opleiding ontwikkel je een eigen repertoire. Ben je eigenzinnig, nieuwsgierig en onderzoekend ingesteld? Dan ben je bij de opleiding Muziektheater van ArtEZ aan het goede adres. Je leert er als kunstenaar jezelf en de wereld om je heen te bevragen. Daarom is er in bepaalde vakken, zoals bijvoorbeeld filosofie, volop aandacht voor de ontwikkelingen in de samenleving.

Kies je eigen richting

Er zijn instrumentale en vocale lessen in deze studie, maar muziek wordt breder ingevuld met aandacht voor klank, hiphop, spoken word en muziektechnologie. Er zijn spel-, regie- en bewegingslessen waarin het werken en denken van uit de uitvoering centraal staat. Zo word je een eigenzinnige, creatieve kunstenaar die vanaf het eerste opleidingsjaar al eigen werk maakt waarin je verschillende kunstdisciplines combineert. In de tweede helft van de studie kies je een eigen richting op basis van je voorkeuren en waar je goed in bent.