Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Ontwikkel je als kunstdocent én beeldend kunstenaar

  • Beeldende Kunst
  • Docentopleidingen

“Op de middelbare school keek ik altijd heel erg op naar mijn kunstdocenten en ik dacht, dat wil ik ook doen! En toen ben ik deze opleiding begonnen.” Janneke Harrewijn doet de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving in Zwolle. In een video vertelt ze over haar stage op de Vooropleiding van de Academie: “Mijn dag is eigenlijk compleet op het moment dat ik het idee heb dat ik iemand verder heb geholpen of de ogen heb geopend.” 

 

Ontwikkel je als kunstdocent én beeldend kunstenaar

Zo is ze student én docent: “Naast deze stage maak ik natuurlijk ook beeldend werk. Stage is erg intensief, maar het is wel 50/50 te verdelen met én educatief bezig zijn én beeldend werk maken. Want je geeft altijd les vanuit je expertise: wat kan ik deze studenten bieden vanuit mijn kunstenaarschap?”

Janneke wil studenten binnen haar eigen academie helpen en motiveren: “Ik ben studenten constant aan het motiveren want ik wil graag dat ze een kunststudie gaan doen en dat ze kunst hetzelfde ervaren als ik. Ik wil dat ze de motivatie krijgen om ook daadwerkelijk toelating te gaan doen, echt te willen doen, en hun beste beentje voor te zetten.”

De opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving in Zwolle helpt je groeien als beeldend maker én docent. Als student krijg je oneindig veel materialen en technieken die je helpen met je ontwikkeling als beeldend maker. Je doet ook stages met intensieve begeleiding. En je hebt een hechte community van studenten en docenten waar je altijd terecht kan voor vragen en hulp. Nadat je afgestudeerd bent, kan je snel aan het werk als docent. Hoewel je uitstekende baankansen hebt als docent, kan je ook aan de slag in festivalorganisatie, musea of zelfstandig beeldend kunstenaar.

Meer info over de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving

 

Volg Janneke