Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Ruimte van totale verwachtingsloosheid

Rik is werkzaam als Business Developer. Voor hem niet ‘weer een cursus waarin je modellen en technieken gaat consumeren’. Het programma Liberal Arts gaf hem diepte en de ruimte om werkelijk zichzelf te zijn.

 

Ruimte van totale verwachtingsloosheid

“Liberal Arts heb ik als inspirerend en vernieuwend ervaren. Het gaat niet om het consumeren van kennis, maar om een diepe interactie vanuit jezelf, met en door anderen, naar jezelf. Dit proces van verstilling biedt zo’n ruimte dat je jezelf werkelijk kan ontwikkelen." 

Geen goed of fout

"Ik had niet zo zin in weer een cursus waarbij je modellen en technieken gaat consumeren. Ook miste ik een bepaalde ruime in mijn leven waar ik werkelijk mijzelf was. Daarnaast heb ik altijd affiniteit gehad met kunst, maar nooit de diepte in het onderwerp kunnen vinden. Ik verwachte dat Liberal Arts deze verdieping zou kunnen bieden en dat dit daarmee dichter bij mijzelf zou kunnen brengen.  

Een fascinerend programma dat je de mogelijkheid biedt om tot jezelf te komen en vanuit jezelf te leven.

Wat dit programma uniek maakt, is dat er een ruimte van totale verwachtingsloosheid wordt geboden. Goed en fout bestaat niet meer. Je hoeft jezelf ook niet constant te verhouden tot dingen. In deze verwachtingsloosheid worden je handreikingen geboden over hoe je jezelf kan verdiepen, op de manier die jij wil en in de vorm die jij kiest. Deze handreikingen komen vanuit kunst en filosofie, faculteiten waarin grote ruimte is tot eigen interpretatie. Zo leer je de grote denkers te koppelen aan jouw eigen situatie en leer je kunst gebruiken voor je eigen verdieping."

In gesprek met kunst

"Tijdens het programma heb ik eigen kunst gemaakt en ben ik in gesprek gegaan met mijn eigen kunst. Deze gesprekken boden mij de mogelijkheid om vanuit een ander perspectief mijzelf te bevragen. Hierdoor kwam ik tot nieuwe en eerlijkere inzichten over mijzelf. Ik kan nu zeggen dat ik meer ben geland. Ik durf sterker te leven vanuit mijzelf en mijn eigen waarden en hier ook verantwoordelijkheid voor te nemen. Ook nu maak ik nog kunst en ga hiermee in gesprek. Dit biedt mij nog steeds de ruimte waarin ik mijzelf durf te bevragen over mijzelf en over waar ik ben in het leven. Dit resulteert in minder denken en handelen vanuit externe factoren en meer vanuit mijn eigen intrinsieke motivatie. In het kort is Liberal Arts voor mij: een verrijking en verdieping van jezelf door kunst en filosofie op een unieke manier in te zetten.”