Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Muziektherapie
Menu Muziektherapie

Kenniscentrum Muziektherapie

Kenniscentrum Muziektherapie

Het Kenniscentrum Muziektherapie is opgericht om bachelorstudenten kennis te laten maken met de beroepspraktijk. Dit gebeurt via een praktijkbureau waar studenten kunnen intekenen op praktijkopdrachten.

Samenwerken met Lectoraat Muziektherapie

Het praktijkbureau ontvangt wekelijks vragen vanuit de praktijk. Waar mogelijk verbinden we deze vragen aan onderzoeksopdrachten voor bachelorstudenten Muziektherapie. Hierin werken we samen met het Lectoraat Muziektherapie.

Muziektherapie in de praktijk

De opleiding Muziektherapie wil met het praktijkbureau studenten in contact brengen met het werkveld en kennis laten maken met onderzoeksvaardigheden. Dit helpt hen bij hun beroepsoriëntatie. Sommigen kiezen ervoor direct te gaan werken als muziektherapeut. Anderen willen hun onderzoeksvardigheden verder onwtikkelen en kiezen voor bijvoorbeeld een masterstudie Muziektherapie.

Muziektherapie bij vroeggeboorte

Voorbeeldcase: Anne-Greet Ravensbergen, studente ArtEZ Muziektherapie, speelt rustgevende tonen aan het bed van de pasgeboren baby's in het UMCG.
De proef met muziektherapie loopt twee jaar. In Amerika zijn er successen geboekt, maar in Groningen zijn de baby's nog jonger.

Praktijkopdracht Muziektherapie

Publicatie: Muziek en Bewegen bij dementie

Dit boek is mede tot stand gekomen door bachelorstudenten die hebben bijgedragen aan de stage- en onderzoeksopdrachten.
Het (hand)boek laat zien hoe je met eenvoudige middelen meer contact kunt hebben met mensen die lijden aan dementie. Het biedt veel tips en voorbeelden aan verzorgenden, mantelzorgers en activiteitenbegeleiders. Muziek, bewegen en een beter contact dragen direct bij aan een betere kwaliteit van leven.
Muziek en Bewegen bij Dementie