Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
MediaMusic
Menu MediaMusic

Beats & Rhymes

Beats & Rhymes

Binnen het profiel Beats & Rhymes ligt de nadruk sterk op maken, produceren, opnemen en publiceren. Je werkt aan jouw eigen identiteit als artiest en/of producer, bouwt een relevant netwerk op en studeert af met een product.

* Deze pagina gaat over de Bachelor studie met als Hoofdvak Beats & Rhymes. Wil je geen 4 jarige hbo-studie doen maar (gratis) voor minimaal 1 jaar instromen in de Open Call Beats & Rhymes, dan gelden er andere criteria. Kijk voor meer informatie en aanmelden hier.

 Informatie Open Call

Aan de hand van jouw persoonlijk ontwikkelingsplan bepalen we in welke volgorde je tijdens jouw lessen met jouw leerdoelen aan de slag gaat. Je volgt afhankelijk van jouw richting ook onderdelen binnen de opleiding ArtEZ Popacademie en werkt nauw samen met andere artiesten en producers, zowel binnen als buiten ArtEZ. 

Je docenten zijn toonaangevend binnen de industrie en kunnen jou vanuit de praktijk kunnen vertellen hoe jij jezelf optimaal kunt verbeteren. Voor speciale onderdelen komen er gastdocenten langs. 

 Video: Bella Luna na de eerste pilot versie van Beats & Rhymes

Toelatingseisen Beats & Rhymes

We verwachten een behoorlijk niveau bij aanvang van de studie, om ervoor te zorgen dat je de studie in vier jaar kunt afronden met het gewenste eindniveau. Je niveau en ontwikkelbaarheid worden getoetst tijdens de toelating.

Het volgende wordt van je verwacht: 

Voorafgaand aan de auditie krijg je een schrijfopdracht, waarvoor je een half uur de tijd hebt.

Je levert voorafgaand aan de toelating 3 representatieve tracks aan.

  • Voorspelen van twee eigen stukken;
  • Voorzingen / nazingen of naspelen: er wordt een fragment voorgespeeld dat je op gehoor zo snel mogelijk moet nazingen / naspelen;
  • Noten lezen / van blad zingen van een eenvoudige melodie;
  • De tracks worden tijdens de toelating door de toelatingscommissie beluisterd waarbij o.a. gelet zal worden op de beheersing van jouw instrument, schrijfvaardigheden, afwisseling en de productie.

Bekijk de instructievideo Theorie