Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Kunsteducatie
Menu Kunsteducatie

Na de studie

Na de studie

Als alumnus van de master Kunsteducatie beschik je over de kennis, ervaring en (onderzoeks-)vaardigheden die je in staat stellen om jouw professionele, kunsteducatieve praktijk naar een hoger level te tillen – en dat steeds te blijven doen, ook in de verre toekomst. Je onderzoeksproject verdwijnt dus niet onder in een la, maar vormt het startpunt van een continu leerproces: een manier van denken en doen waar je je hele leven mee vooruit kunt.

Vakspecialist in een pluriform werkveld

Onze samenleving staat nooit stil. Het werkveld van een artisteducator is net zo dynamisch. Veel alumni passen hun verworven kennis en expertise toe in hun functie als kunstvakdocent in het primair-, of secundair onderwijs, op een mbo- of hbo-opleiding of in de buitenschoolse kunsteducatie – denk aan kunstencentra en educatieve afdelingen van culturele instellingen. Maar deze opleiding geeft ook verdieping aan de bezigheden van sociaal cultureel werkers, creatief therapeuten, beleidsmakers, curatoren en onderzoeksjournalisten. Soms ontginnen kunsteducatoren zelfs nieuwe, nog niet bestaande werkgebieden.

Taal- en rekenonderwijs worden vaak benoemd als belangrijk. Echter brengt de snel veranderende wereld verschuivingen met zich mee wat betreft de invulling van het onderwijs. Curriculuminnovaties blijven niet uit en naast rekenen en taal worden andere leergebieden van groter belang voor de maatschappij."
LYNN KOSAKOY, alumnus master Kunsteducatie

Titel en diploma

Na succesvolle afronding van de Master Kunsteducatie mag je de titel Master of Education (MEd) voeren.

Deze studie is in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO) te vinden onder code 49117. De formele opleidingsnaam, waaronder deze studie bekend is bij het CROHO, is Master Education in Arts. Deze CROHO-naam komt op je diploma te staan.

De resultaten van mijn afstudeeronderzoek hebben me zo enthousiast gemaakt, dat ik verder onderzoek wil doen."
RUBEN SINKELDAM, alumnus master Kunsteducatie