Kunsteducatie

Na je studie

"Ik wil diepgaander onderzoek (kunnen) verrichten en leren de resultaten over te dragen, zodat ik bij kan dragen aan de vernieuwing van kunst en techniek voor kinderen."

Ben Kamphuis
Student

Na je studie

Na je opleiding Kunsteducatie voer je de internationaal erkende mastertitel Master of Education. Je kunt jezelf professioneler presenteren als breed inzetbaar kunstdocent.

Je hebt voldoende bagage om een betekenisvolle bijdrage te leveren aan de vernieuwingen in het werkveld van kunst en educatie. Bijvoorbeeld in de rol van vakspecialist in het PO, VO, mbo hbo, methodiekontwikkelaar, projectleider, onderwijscoördinator, leidinggevende, adviseur of beleidsmaker.

Professioneel kunstdocent

Als professionele specialist verricht je innoverende en coördinerende werkzaamheden in diverse sectoren van de kunsteducatie, zoals binnen- en buitenschoolse kunsteducatie, beleidsterreinen (gemeentelijk, provinciaal), advies- en steunpunt functies, kunst- en culturele instellingen, ondernemerschap (profit en not for profit sectoren) en onderzoek. Je bent in staat kunstvak onderwijs in zowel de diepte als de breedte te geven, met name CKV en Kunst Algemene in de bovenbouw VO. Je weet projecten meer sturing te geven, ziet kansen in partnerships en verwoord je doelstellingen beter. In het kort,  je kunt jezelf professioneler presenteren als breed inzetbare kunstdocent.

Kunsteducatie - Symposium met Liora Bresler
Kunsteducatie - Symposium met Liora Bresler