Kunsteducatie

Na je studie

"Ik wil diepgaander onderzoek (kunnen) verrichten en leren de resultaten over te dragen, zodat ik bij kan dragen aan de vernieuwing van kunst en techniek voor kinderen."

Ben Kamphuis
alumnus

Na je studie

Na je opleiding Kunsteducatie voer je de internationaal erkende mastertitel Master of Education in Arts.

Je bent breed inzetbaar als kunstdocent en levert een betekenisvolle bijdrage aan vernieuwingen in het werkveld van kunst en educatie. Denk bijvoorbeeld aan de functie van vakspecialist in het PO, VO, MBO, HBO, of als methodiekontwikkelaar, projectleider, onderwijscoördinator, leidinggevende, adviseur of beleidsmaker.

Professioneel kunstdocent

Als specialist verricht je innoverende en coördinerende werkzaamheden op een of meerdere van de vele terreinen in de kunsteducatie: binnen- en buitenschoolse educatie, beleid (onderwijs, gemeentelijk, provinciaal), advies- en steunpuntfuncties, kunst- en culturele instellingen, ondernemerschap (profit- en not for profit-sectoren) en onderzoek. Je geeft kunstvakonderwijs in primair, voortgezet en hoger onderwijs of als zelfstandige. Je weet projecten sturing te geven, ziet kansen in partnerschappen en verwoordt je doelstellingen op overtuigende wijze. Kortom: je werkt als breed inzetbare kunstdocent op hoog professioneel niveau.

Kunsteducatie - Symposium met Liora Bresler
Kunsteducatie - Symposium met Liora Bresler