Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Kunsteducatie
Werk van Peer Evers, alumnus Master Kunsteducatie ArtEZ

Kunsteducatie

Werk van Peer Evers, alumnus Master Kunsteducatie ArtEZ
  • Master
  • 2 jaar, deeltijd
  • Nederlands
  • Zwolle

Als artisteducator bied je mensen een breder perspectief: op zichzelf, de samenleving en het werkveld. Met de deeltijd masteropleiding Kunsteducatie neem je jouw positie als docent-kunstenaar met een frisse blik onder de loep en breng je verdieping aan in jouw professionele positie als artisteducator.

Ontdek meer

  1. Linkedin
  2. Instagram
Kunsteducatie

Waarom kiezen voor de master Kunsteducatie?

Sta sterker in je rol als kunsteducator

Je herontdekt jouw positie als kunsteducator en je innoveert het kunsteducatieve werkveld.

Artistiek onderzoek

Je doet Arts-Based Research en zet verschillende onderzoeksmethodes in om een vraagstuk vanuit diverse perspectieven te verkennen en te beantwoorden.

Creëer sociale impact

Het praktijkgerichte, maatschappelijk geëngageerde (studie)programma van deze master daagt je uit jouw interesses en expertises aan maatschappelijke thema’s te koppelen.

Interdisciplinaire leergemeenschap

Je wordt onderdeel van een interdisciplinaire leergemeenschap, en maakt kennis met collega-artisteducators met verschillende expertises en achtergronden.

Theorie en praktijk gaan hand in hand

Theorie en praktijk zijn in deze master permanent met elkaar verbonden. Met de theoretische kennis die je opdoet, bekrachtig je jouw positie in de praktijk en onderbouw je jouw rol als kunsteducator.

Erkend door de DUO lerarenbeurs

Als je bevoegd (kunst)docent bent en deze masteropleiding wilt volgen, dan kom je in aanmerking voor de DUO Lerarenbeurs.

Artisteducator – één woord, meerdere identiteiten, eindeloze mogelijkheden

Bij de masteropleiding Kunsteducatie zijn de rollen van docent, kunstenaar en onderzoeker onlosmakelijk met elkaar verbonden: ze bekrachtigen en completeren elkaar. Deze masteropleiding leert jou te balanceren: tussen engagement en kritische distantie, tussen visie en reflectie, tussen willen begrijpen en bewust ongrijpbaar durven laten.

Sterker in je rol als docent, kunstenaar en onderzoeker

De hbo masteropleiding Kunsteducatie biedt je een inspirerende plek om te groeien in jouw positie als artisteducator, in een interdisciplinaire gemeenschap van studenten, (gast)docenten, tutors en partners. Je doet veldonderzoek en maakt uitgebreid kennis met cultural studies, kritische pedagogiek, Arts-Based Research en (onderwijs-) filosofie. Je ontwikkelt je als agent of change, en staat (nog) sterker in je rol als docent, kunstenaar en onderzoeker.

Het een en ander is in beweging gezet door mijn handelen. Niet altijd zozeer in het maken, maar wel in het denken en filosoferen over makerschap."
SILVIA ARDESCH, alumnus master Kunsteducatie

Benieuwd wat je als masterstudent kunt verwachten? In deze video vertelt alumnus Kunsteducatie Zoë van Huit hoe zij de masteropleiding heeft ervaren, en geeft ze een kijkje in de keuken van haar afstudeerproces. 

De masteropleiding is door de NVAO geaccrediteerd en daarmee opgenomen in de Keuzegids masters 2023. De master Kunsteducatie krijgt een zeer hoge waardering voor de onderdelen 'Sfeer', 'Docenten' en 'Toetsing'.