Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Kunsteducatie
Menu Kunsteducatie

Aanmelden en toelating

Aanmelden en toelating

Ben je een kunstvakdocent of een professional uit het kunsteducatieve werkveld en wil je verdieping aanbrengen in je positie als artisteducator? Dan is deze deeltijd masteropleiding Kunsteducatie voor jou! Als je deze masteropleiding wilt volgen, meld je je eerst aan voor de toelating. Lees stap voor stap hoe je dat doet en wat je allemaal kunt verwachten. Ook vind je hier belangrijke data en deadlines, en handige tips om je voor te bereiden. 

Aanmelden voor toelating

Je meldt je aan voor deze opleiding via Studielink. Lees hieronder eerst de toelatingsprocedure van de master Kunsteducatie door en kijk hier voor algemene informatie over toelating doen bij ArtEZ. Na je aanmelding ontvang je een bevestiging per e-mail van ArtEZ Studentenzaken. Daarna ontvang je van de opleiding meer informatie over de toelating. 

Meld je aan via Studielink

Belangrijke data en deadlines

De data voor de toelatingsgesprekken voor het studiejaar 2024/2025 kun je binnenkort hier vinden. Heb je in de tussentijd vragen? Neem dan contact op met de opleiding.

Toelatingseisen

Wil je beginnen met de master Kunsteducatie? Houd dan rekening met de volgende voorwaarden:

 • Je hebt ofwel een hbo-bachelordiploma op het gebied van kunsteducatie (docent beeldende kunst en vormgeving, theater, dans, muziek of een vergelijkbare opleiding), of een verwante opleiding op hbo- of universitair niveau. 
 • Je hebt een positieve uitslag van het toelatingsgesprek nodig. 
 • Voor alle ArtEZ masterstudies gelden taaleisen. Voor de master Kunsteducatie geldt: B2 of vergelijkbaar. Meer weten? Lees verder over de ArtEZ algemene taaleisen.

Toelatingsprocedure: dit kun je verwachten

Stap 1: Meld je aan via Studielink 

Eerst meld je je aan via Studielink. Afhankelijk van waar je woont en in welk stadium van je studie je bent, moet je enkele belangrijke documenten indienen. Denk hierbij aan een kopie van je paspoort en je bachelordiploma. Studielink helpt je stap voor stap hier doorheen.   

Stap 2: Opsturen van je motivatie en CV 

Na aanmelden in Studielink, ontvang je van ons een link om je cv, motivatiebrief en portfolio te uploaden. Op basis van je brief, je cv en je portfolio ontvang je een bericht en, indien van toepassing, een uitnodiging voor een toelatiingsgesprek.

 • Op zoek naar wat tips om een goede motivatiebrief te schrijven? Je kunt in je motivatiebrief in elk geval antwoord geven op de volgende vragen:  

  • Wat is je motivatie voor deze masteropleiding op persoonlijk vlak, op professioneel gebied en op maatschappelijk gebied? 
  • Welke thematiek zou je in deze masteropleiding willen onderzoeken? 
  • Wie of wat inspireert jou? 
  • Welke expertise kun jij bieden aan de leergemeenschap van de master? 

Stap 3: Het toelatingsgesprek 

Het toelatingsgesprek zal online plaatsvinden en duurt ongeveer 30 minuten. Je portfolio en motivatiebrief zijn de basis voor het gesprek. We plannen het toelatingsgesprek samen met jou in. Je kunt een paar dingen achter de hand houden tijdens het toelatingsgesprek, namelijk: materiaal uit jouw artistieke en of kunst-educatieve praktijk, en één of meer voorbeelden of foto’s van artistiek en/of kunst-educatief werk dat jou inspireert. 

Stap 4: Toelating 

Je krijgt binnen 10 dagen bericht of je toegelaten bent. Als je toegelaten bent, ontvang je per email instructies over hoe je je in kunt schrijven voor de opleiding.

Meer informatie?

Ben je geïnteresseerd, heb je vragen of wil je meer weten over de toelating? Neem dan contact op met ons op via masterkunsteducatie@artez.nl. We gaan graag met je in gesprek! Kijk ook eens hier voor meer (algemene) informatie over studeren bij ArtEZ: