Interieurvormgever

Visie

"Concept en ambacht moeten elkaar aanvullen. Doordacht en esthetisch. Vormgegeven in een ruimte of object."

Holger Mührmann
Teamleider Interieurvormgever

Visie

ArtEZ leidt binnen deze tweejarige hbo-opleiding, als enige in Europa sinds 2007 binnen het vakgebied van interieurarchitectuur (IN__architectuur), interieurvormgevers op.

Ruimtelijke ontwerpers

De nadruk ligt op het ontdekken van eigenheid. De identiteit en eigenheid van iedere student vormen immers dé basis van een authentiek ontwerper. We leiden studenten op tot ruimtelijke ontwerpers, die vanuit een experimentele en creatieve benadering ruimten ontwerpen. De nadruk ligt hierbij niet enkel op de functioneel technische aspecten, maar zeker ook op een sensitieve en zintuiglijke waarneming van de ruimte.

Denken en doen

Er is tijdens de opleiding een voortdurende wisselwerking tussen handen en hoofd, tussen denken en doen. De doelstelling is dat concept en ambacht elkaar aanvullen. Doordacht en esthetisch.

Eigenheid

Tijdens je studie ondervind je welke ontwerpmethodes en werkterreinen jou het beste liggen. Jouw eigenheid en identiteit vormen immers de basis om een (zelf)kritisch en authentiek ontwerper te worden. Of je nu na je studie meteen aan de slag gaat of besluit verder te studeren. Naast de verworven creatieve, communicatieve en technische vaardigheden zijn zelfkennis en drive belangrijke troeven.