Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Interieurvormgever
Sophiagebouw Interieurvormgever

Interieurvormgever

Sophiagebouw Interieurvormgever
  • Associate degree
  • 2 jaar, voltijd
  • Nederlands
  • Zwolle

De tweejarige hbo-opleiding Interieurvormgever AD leidt je op tot een ruimtelijk ontwerper gespecialiseerd in sfeer en beleving van binnenruimtes.

Interieurvormgever

In het kort

  • Tweejarige hbo-opleiding interieurvormgeving  
  • Verdieping van de kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan tijdens je mbo-opleiding in een creatief vakgebied  
  • Focus op sfeer en beleving van een ruimte 
  • Veel aandacht voor het ambachtvoor experimenteren met materiaal, licht, proportie en voor het ontwikkelen van verhalende concepten 
  • Nadruk op het ontwikkelen van je identiteit en eigenheid als ontwerper door middel van makenonderzoeken en experimenteren 
  • Voortdurende wisselwerking tussen denken en doen. Concept en ambacht vullen elkaar aan. 

Download informatieflyer

 

De Associated degree is een zelfstandige opleiding tussen mbo-niveau 4 en de bachelor Interieurarchitectuur in.

Matthijs, student

Sfeer en beleving van binnenruimtes 

De sfeer van een ruimte is van grote invloed op de manier waarop we hierin werken, leren, spelen, ontmoeten en ontspannen. De studie Interieurvormgever AD / Interior design 'building atmospheres' leidt je op tot een ruimtelijk ontwerper die weet hoe hij materiaal, licht en proportie kan gebruiken om een bepaalde atmosfeer te creëren. Het werkgebied van een interieurontwerper is groot: van het ontwerpen van meubels tot aan het ontwerpen van een gebouw en openbare ruimtes.

Na de opleiding mag je de titel Associate Degree voeren. Met je diploma kun je aan de slag als interieurontwerper bij een bureau of als zelfstandig ondernemer. Ook kun je doorstromen in de bacheloropleiding Interieurarchitectuur. Daarna kun je een masteropleiding, bijvoorbeeld Interieurarchitectuur of Architectuur, gaan volgen.  

Lees meer over: 

De studie
Selectie en toelating
Na de studie
Onze afstudeerders

Associate degree of bachelor? 

Met een mbo-of gelijkwaardig diploma in een creatief vak op zak kun je zowel kiezen voor de Associate degree Interieurvormgever als voor de bacheloropleiding Interieurarchitectuur. De Ad-opleiding duurt twee jaar en is gericht op het creëren van sfeer in binnenruimtes met behulp van licht, materiaal en proportie. De theoretische verdieping helpt je om daarvoor verhalende concepten te maken en kritisch mee te denken over de vraag van de opdrachtgever. De bacheloropleiding Interieurarchitectuur duurt vier jaar en gaat nog een stap verder; hierbij ontwikkel je ook je eigen kunstenaarschap in relatie tot sociaal-maatschappelijke vraagstukken. 

Alle studenten hebben hiervoor iets anders gestudeerd. Best wel een interessante groep met mensen met verschillende achtergronden. Daardoor kan je veel van elkaar leren.” 
MAUD, STUDENT