Interieurvormgever

ONLINE TOELATINGEN I.V.M. CORONAVIRUS:  de toelatingsexamens voor de opleiding Interieurvormgever gaan gewoon door! Om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen zullen de toelatingen online plaatsvinden. Meld je dus gewoon aan via de button AANMELDEN.

Waarom Interieurvormgever AD bij ArtEZ?

  • Tweejarige wettelijk geaccrediteerde hbo-opleiding interieurvormgeving.
  • Verdieping van de kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan tijdens je mbo-opleiding in een creatief vakgebied.
  • Focus op sfeer en beleving van een ruimte.
  • Veel aandacht voor het ambacht, voor experimenteren met materiaal, licht, proportie en voor het ontwikkelen van verhalende concepten.
  • Nadruk op het ontwikkelen van je identiteit en eigenheid als ontwerper door middel van maken, onderzoeken en experimenteren.
  • Voortdurende wisselwerking tussen denken en doen. Concept en ambacht vullen elkaar aan.

Meer over de studie.

“Alle studenten hebben hiervoor iets anders gestudeerd. Best wel een interessante groep met mensen met verschillende achtergronden. Daardoor kan je veel van elkaar leren.”

MAUD, STUDENT

Associate degree of bachelor?

Met een mbo-of gelijkwaardig diploma in een creatief vak op zak kun je zowel kiezen voor de Associate degree-opleiding Interieurvormgever als voor de bacheloropleiding Interieurarchitectuur. De AD-opleiding duurt twee jaar en is gericht op het creëren van sfeer in binnenruimtes met behulp van licht, materiaal en proportie. De theoretische verdieping helpt je om daarvoor verhalende concepten te maken en kritisch mee te denken over de vraag van de opdrachtgever. De bacheloropleiding Interieurarchitectuur duurt vier jaar en gaat nog een stap verder; hierbij ontwikkel je ook je eigen kunstenaarschap in relatie tot sociaal-maatschappelijke vraagstukken.

 

“De Associate degree is een tussenopleiding tussen mbo niveau 4 en de bachelor Interieurarchitectuur in.”

MATTHIJS, STUDENT

Website: in-architecture.artez.nl/in

Facebook: ArtEZinterieurarchitectuurin_architecture.artez